EXCLUSIV  Comasare alegeri. ”Sunt umăr la umăr cu PSD, n-au cum să fie cu PNL”. Diana Tache: Aici este uriașa problemă. Ieri s-a votat în unanimitate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut jurnalista Diana Tache, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”, despre comasarea alegerilor.

„AUR cu PNL umăr la umăr, nici măcar n-aș calcula în forma asta, în felul ăsta, dacă nu iese schema cu comasarea, nu le iese povestea asta cu comasarea alegerilor, europarlamentarele cu localele, care ar putea să fie singura variantă prin care să poată cumva să se stabilizeze puțin, nu foarte mult, nu consistent, AUR-ul, care știți bine că nu are sucursale solide în teritoriu, nu are harta relațională bine conturată și nici timpul necesar că mai sunt câteva luni de zile.

Electoratul contează

Dar calculul meu (...) nu este greșit, pentru că dincolo de orice și de tot circul, că n-am cum să-l cataloghez altfel, circul pe care îl fac cei din zona AUR, AUR și Șoșoacă, Șoșoacă nu e altceva, Șoșoacă este tot AUR. Ca atare, calculul matematic pentru mine, apropo de electorat, că pe mine nu mă interesează în mod deosebit cine e la comanda partidului X, mă interesează cine este electoratul care se simte reprezentat de niște inși, iar electoratul este același care votează AUR și care votează Șoșoacă. Deci, calculul este AUR plus Șoșoacă. Ca atare, n-au cum să fie umăr la umăr cu PNL-ul, sunt fără discuție umăr la umăr cu PSD-ul, dacă mă întrebați pe mine, pe genul ăsta de calcul.

Urgentarea comasării

Aici este uriașa problemă și de aici este și nevoia asta de urgentare a procedurilor pentru comasare, care, atenție, nu este una solicitată așa cum s-a tot vehiculat în spațiul public în ultimele zile doar pe partea de Brătieni, de la PNL citire, pentru că din ce am înțeles inclusiv ieri s-a votat la PSD cu toate delegațiile din teritoriu, Biroul Permanent sau ce tip de for au ei. S-a votat aproape în unanimitate această situație cu comasarea și de astăzi încep discuțiile și cu Brătienii pe hârtie, în clar. De asta vă spun că umăr la umăr s-ar putea electoratul AUR - Șoșoacă să fie cu PSD-ul, nu neapărat cu PNL-ul”, a precizat jurnalista Diana Tache, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”.

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel