Radu Tudor: Ați avut o domnișorică la ANAF... Teodorovici: O să spun ceva care poate o să supere

Orlando Teodorovici
Orlando Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut mai multe precizări, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” a lui Radu Tudor, legate de evoluțiile financiare de la noi.

Ministrul a fost solicitat să explice ce se întâmplă cu împrumuturile, dar și care este situația colectării veniturilor de către ANAF, în condițiile în care Mihaela Triculescu a fost demisă de la șefia instituției și înlocuită de Mirela Călugăreanu: 

 ”Ați avut o domnișorică la ANAF care v-a făcut praf. Cum stați cu colectarea? a întrebat Radu Tudor. 

Să știți că această numire a doamnei Călugăreanu la ANAF este într-adevăr o decizie - și acum o să spun ceva care poate o să supere - pe care mi-o asum în întregime! Este o colegă care știe farte bine sistemul, este o persoană din sistem și care am siguranța că va recupera întârzierile din partea de colectare venituri de la ANAF. În schimb, ce-am promis, proiectele mari, cum ar fi securizarea vămilor, trafic-controlul, case de marcat, sistemul IT toate acestea se vor închide până cel târziu anul viitor la final. Desigur, multe dintre ele vor fi făcute și în acest an. Partea de colectare va crește. A rămas același obiectiv la ANAF, adică 28% din PIB venituri pe care le va aduce ANAF luate în calcul, dar obligația este de 30% pentru acest an. Este un obiectiv pentru care vom lupta până în ultima zi a acestui an”, a anunțat ministrul Orlando Teodorovici, joi după amiaza, la Antena 3.

Citește și:

Teodorovici: Proiectul restructurării financiare va fi prezentat public

Chirieac: Teama PSD, acest "bau-bau". Nu va câștiga câtă vreme...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel