Codul Fiscal. MFP, iniţiativă pentru mediul de afaceri

Continuarea consultărilor cu reprezentanţii mediului de afaceri în perspectiva modificării Codului Fiscal este în intenţia MFP.

Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, a declarat, joi, că ministerul Finanţelor Publice doreşte să continue seria de întâlniri organizate cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai corpurilor profesionale, în contextul în care se are în vedere o revizuire a prevederilor Codului Fiscal şi ale Codului de Procedură Fiscală. Declaraţia a fost făcută la conferinţa "Fiscalitatea profesiilor liberale din România".

"Ne dorim să continue seria de întâlniri organizate cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cu reprezentanţii corpurilor profesionale. Vă invităm încă o dată să continuăm această colaborare, poate de o manieră mai amplă, în contextul în care şi domnul ministru a comunicat public de mai multe ori că se are în vedere o revizuire a prevederilor Codului Fiscal şi ale Codului de Procedură Fiscală din perspectiva identificării unor soluţii pentru corelarea unor prevederi legale, poate simplificarea anumitor dispoziţii, din perspectiva eficienţei aplicării legislaţiei în practică. Context în care au fost adresate invitaţii tuturor corpurilor profesionale şi reprezentanţilor mediului de afaceri pentru a transmite propuneri de simplificare şi de eficientizare a cadrului legal în domeniul fiscal şi procedural fiscal. Aşteptăm propunerile dumneavoastră. Acestea vor fi analizate cu mare atenţie şi vor face obiectul unor dezbateri ample în perioada următoare pentru că ne dorim de fapt o stabilitate, aşa cum şi dumneavoastră aţi solicitat în numeroase rânduri", a spus Oana Iacob.

Secretarul de stat a menţionat că se mai are în vedere modificarea legislaţiei pentru a fi adaptată celei existente la nivel european.

În acest sens, secretarul de stat a precizat că este nevoie de transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor a două directive, respectiv cea referitoare la vouchere şi a unor prevederi de modificare a directivei cadru în materie de TVA privind serviciile de telecomunicaţii furnizate de pe cale electronică de către persoane impozabile către persoane neimpozabile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel