România, adoptare EURO: Proiect de ţară

Romania - EURO
Romania - EURO

Pregătiri pentru momentul în care România va adopta moneda EURO. 

Comisia Națională de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro a avut o nouă reuniune marţi, la Palatul Victoria. Reuniunea a fost dedicată prezentării punctelor de vedere politice cu privire la pregătirea procesului de aderare a României la zona euro, în perspectiva stabilirii prin consens a Planului național privind trecerea la moneda euro.

Marius-Constantin Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a subliniat că PSD se va implica cu toată determinarea pentru a pregăti al doilea mare proiect de țară post aderare la UE — aderarea la Zona Euro.

'Zona Euro are o dimensiune politică pronunțată, fiind gândită ca centru al procesului de integrare europeană. Vom acționa pentru a maximiza avantajele ce vor fi resimțite de cetățeni. Studiile de specialitate — atât interne, cât și internaționale — arată că integrarea în Zona Euro va aduce avantaje nete doar dacă vor fi îndeplinite minimum trei condiții: un proces de convergență nominală sustenabil, durabil, de natură permanentă și nu temporară; o masă critică de convergență reală ex-ante; și o economie cât mai compatibilă cu cea a zonei euro', a afirmat deputatul PSD.

Măsuri luate de guvernarea PSD

De asemenea, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a precizat că guvernarea PSD va promova politici publice care să mărească viteza de convergență reală cu Uniunea Europeană, precum susținerea unei creșteri economice sănătoase, prin stimularea investițiilor în capital și tehnologie, cercetare-dezvoltare și inovare, în sănătate și educație.

Consultările în cadrul Comisiei Naționale pentru pregătirea aderării României la Zona Euro vor continua cu prezentarea punctelor de vedere ale Academiei Române și partidelor politice parlamentare.

La reuniunea de astăzi au participat reprezentanți ai Băncii Naționale a României, Academiei Române, Administrației Prezidențiale, partidelor parlamentare, sindicatelor, patronatelor, structurilor asociative, societății civile și mediului universitar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel