Coaliţia de guvernare, extrem de tensionată. ALDE cere vot în parlament: Remanierea nu este o soluţie suficientă pentru stadiul în care se află coaliţia

Filiala ALDE Dâmboviţa a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că pentru restartarea guvernării este nevoie de un vot în Parlament, remanierea nefiind o soluţie suficientă la acest moment. 

"Partenerii noștri de astăzi, de la guvernare, din păcate, par dominați de un protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul României. Ceea ce vrem este cunoscut public, și anume, o restartare a guvernării pentru că asta așteaptă cetățenii care au investit încredere în noi. Nu considerăm că o remaniere, fie ea și extinsă, este o soluție suficientă pentru stadiul în care se află coaliția de guvernare.

În acest moment, Guvernul și chiar coaliția de guvernare se află într-o defensivă din care trebuie să iasă. Sunt prea multe fronturi, prea multe miliarde şi prea multe iniţiative bulversante ca acest program de guvernare să mai poată fi caracterizat drept coerent.

Acest lucru este realizabil doar dacă se vine cu o nouă abordare, cu un nou program de guvernare, asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, reformă a unor instituții ale statului, restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competență", se arată în comunicatul ALDE Dâmboviţa, semnat de preşedintele filialei, Ionel Petre. 

Programul de guvernare, nevoie de restart 

"Sper ca aceste tendințe nefondate ale partenerilor noștri, care pot crea volatilitate și suspiciune în clasa politică, să înceteze. Îmi doresc ca noua configurație să reușească restartarea programului de guvernare și ieșirea din impasul în care ne aflăm astăzi.

Pentru asta este nevoie de un vot în Parlament. De aceea, ALDE este dispusă să discute cu PSD și să gândim împreună o strategie ținând cont de majoritatea parlamentară, care se bucură în acest moment de susținerea a 238 de parlamentari", concluzionează cei de la ALDE Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel