Ciucă, amintiri de pe front la parada de 1 Decembrie: „Îmi trăgeam sufletul împreună cu camarazii mei”

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a depănat mai multe amintiri de pe front la parada de 1 Decembrie.

Întrebat, în emisia Antena 3-CNN, care este povestea din spatele fotografiei celebre cu el, în dreptul unui tanc, Nicolae Ciucă a declarat:

„A fost prima noastră misiune pe care am executat-o la distanța mare în sudul Afganistanului și era după o noapte de misiune, iar dimineața am avut o pauză operativă și au fost luate măsuri de protecție și efectiv, cum se spune, îmi trăgeam sufletul împreună cu camarazii mei. Am condus batalionul 26 Infanterie- Neagoe Basarab, prima unitate dislocată în teatrul din Afganistan și la un an distanța am mers din nou cu aceeași unitate teatrul de operații din Irak”.

Î: Ați fost fost comandantul paradei. Cum este, domnule Ciucă, să fiți înaintea sutelor de militari, în acest an avem peste o mie de militari. Cum este sa fiți în fruntea lor?

Nicolae Ciucă: „Am avut această onoare și responsabilitate să comand parada cu mulți ani în urmă, acum 12 ani. Cel mai emoționant moment este acela, desigur, când se cânta imnul, suntem în momentele cele mai importante și să știți că nu întâmplător este ales ca imnul să fie cel care deschide parada militară pentru că atunci când îl asculți te însuflețește. După aceea este finalul, când ultimul militar a trecut pe sub Arcul de Triumf și nu s-a întâmplat nimic deosebit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel