Cîțu îi atrage atenția lui Armand după ce șobolanii au invadat Capitala: E o urgență!

Foto: Facebook Clotilde Armand
Foto: Facebook Clotilde Armand

Premierul Florin Cîțu i-a atras atenția primarului Clotilde Armand cu privire la problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă la nivelul Guvernului se pregătește un proiect de act normativ prin care administrațiile locale să fie impuse să facă deratizarea în București. Problema a fost ridicată de către jurnaliști, în contextul în care în ultimele zile au apărut mai multe imagini cu șobolani la doi pași de Guvern, pe Calea Dorobanților, dar și în parcuri, magazine sau alte zone aglomerate.

Premierul a recunoscut că problema gunoaielor și șobolanilor din Sectorul 1 este o "urgență", dar a susținut că această urgență trebuie rezolvată de "aleșii locali". Totuși, dacă autoritățile locale vor decide să ceară ajutorul Guvernului pentru rezolvarea acestei probleme și vor propune un act normativ în acest sens, Executivul s-ar putea implica, a mai precizat Cîțu. 

"Nu doar că mi se pare o urgență, este o urgență, dar este o urgență a aleșilor locali, a celor care au fost aleși pentru a administra Bucureștiul și trebuie să își ducă la îndeplinire sarcina pentru care oamenii au votat. Din punctul meu de vedere, dacă e vorba despre buget, dar până acum nu a discutat nimeni cu noi despre buget, asta e ce putem să facem. Nu a venit nimeni la noi cu propunere de act normativ care să explice lucrurile, de aceea responsabilitatea este la autoritățile locale, dar dacă autoritățile locale doresc sprijinul nostru și noi putem să îl dăm și avem cadrul legal, bineînțeles că ne vom implica.", a spus Florin Cîțu despre problema gunoaielor și a șobolanilor din Sectorul 1 al capitalei, în cadrul unei conferințe de presă.

Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu

Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 de lei în scandalul gunoaielor, deşi edilul Clotilde Armand spunea că informaţia este falsă. 

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu, "UAT SECTOR 1 nu a luat măsurile de salubrizare a sectorului 1 și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu. Au fost aplicate, astfel, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 160.000 lei".

VEZI ȘI: Chirieac, urare pentru Clotilde Armand după amenda dată de Garda de Mediu. "Şi cu şobolani, şi cu banii luaţi"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel