Cîțu acuză primarii PSD, Mihăilă spune că nu există cifre care să-l susțină pe prim-ministru

foto Facebook Ioana Mihăilă
foto Facebook Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă afirmă că nu există date la Ministerul Sănătății care să vină în susținerea premierului Florin Cîțu. 

Premierul Florin Cîțu a acuzat primarii PSD că nu se implică în campania de vaccinare, dar și că-n declarațiile publice reprezentanții social-democrați subliniază doar minusurile campaniei. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că nu sunt date concrete care să confirme cele spuse de prim-ministru. 

”Nu e de ajuns comunicarea”

”Niciodată nu e de ajuns doar comunicarea. Pe lângă campania de comunicare, trebuie să fim foarte aproape de cei care au o mică dorință de vaccinare, ca atunci când acea dorință apare, noi să fim aproape și să putem să le administrăm vaccinul.” a spus ministrul Sănătății, la B1TV, unde a completat că ”din acest motiv, și această susținere din partea urbanului pentru rural este binevenită și este o abordare la care ne gândim pentru perioada următoare”. 

Despre ratarea țintei de 5 milioane de vaccinări până în 1 iunie 2021, Ioana Mihăilă recunoaște: ”Cred că e o problemă ratarea oricărei ținte”. 

”Nu avem date la minister”

După ce Florin Cîțu a dat vina pe primarii PSD, pe care i-a acuzat că nu s-au implicat în campania de vaccinare, Ioana Mihăilă a afirmat, întrebată dacă există date în acest sens la Ministerul Sănătății, prin care să fie susținută afirmația prim-ministrului: ”Nu avem date la Minister care să probeze acest lucru, dar, din experiența proprie, pot să spun că acolo unde primarul se implică, de oricare culoare ar fi el, dacă este ajutat poate și de preot și de medicul de familie, un actor foarte important în comunitate, mai ales dacă vorbim de mediul rural, acolo putem vedea campanii de succes, inclusiv în mediul rural”. 

Premierul Florin Cîțu și-a arătat nemulțumirea față de PSD la nivel local, de primării, acuzând că lipsește efortul pentru vaccinare în localitățile unde primarii sunt social-democrați: ”Acolo unde sunt primari PSD, se pare că efortul e mult mai mic decât acolo unde avem primari PNL, de exemplu. (...) Încă aștept să văd liderii politici din PSD că merg în centrele de vaccinare și susțin campania de vaccinare public. Le-am cerut, le cer și public de fiecare dată, încă nu-i văd în campania de vaccinare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel