China construiește un parc în deșert

China a demarat construirea unui parc național în deșertul Ulan Buh din Regiunea Autonomă Mongolia Interioară din nordul țării.

 Parcul va fi amplasat în centrul deșertului Ulan Buh de un milion de hectare, așezat de-a lungul fluviului Galben, acesta fiind al optulea cel mai mare deșert din China. Din acest perimetru, parcul va ocupa 353 de hectare și se așteaptă să fie finalizat în 2032, a precizat sursa citată.

În paralel, autoritățile locale lucrează pentru a reface aria deșertului și a-l transforma în teren arabil, cu o centură de pădure în lungime de 191 km la extremitatea sa estică pentru a preveni extinderea acestuia.

Citește și: China interzice vălul islamic în orașul cu cei mai mulți musulmani

Până acum au fost deja adoptate diferite măsuri pentru îmbunătățirea mediului în zonă: au fost ridicate bariere de nisip pentru a stabiliza nisipul în derivă, au fost plantați arbuști, copaci și iarbă adecvate pentru deșert, cum ar fi cătina, arbustul Caragana și răchita Salix. Aceste plante ajută nu numai la ancorarea nisipului dar aduce și beneficii economice fermierilor locali, precizează innermongolia.chinadaily.com.cn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel