Cercetare: Nativii americani sunt descendenți din asiatici

Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Fotografie de la Cottonbro: Pexels

În timpul Pleistocenului superior, asiaticii au migrat în America: acest lucru este confirmat de analiza genetică a unui craniu descoperit în urmă cu peste 30 de ani în China și aparținând unui sapiens.

La peste 30 de ani de la descoperire, cercetătorii au reușit să dezlege misterul și să identifice cui îi aparținea craniul unui individ care a trăit acum 14.000 de ani în sud-vestul Chinei. Uimirea acestora a fost că respectivul craniu nu aparținea unui bărbat de Neanderthal, ci unei femei sapiens.

”De trei ani încercăm să extragem ADN din aproximativ o sută de zone diferite ale craniului: acum am reușit în sfârșit să obținem o probă secvențiabilă”, comentează Bing Su, unul dintre autorii studiului publicat în Current Biology, potrivit Focus.

Descoperirea, pe lângă faptul că pune capăt întrebării de zece ani referitoare la specia acestui hominin, confirmă și o altă teorie: nativii americani descind din asiatici, așa cum s-a dedus analizând ADN-ul oamenilor în viață.

”Este prima dată când genomul unui individ care a trăit într-o perioadă în care locuitorii Asiei de Est au început să migreze în America a fost secvențial”, spune Su.

Conform reconstrucțiilor cercetătorilor, unii strămoși asiatici ai nativilor americani au călătorit spre nord, de-a lungul actualei coaste de est a Chinei, traversând insulele japoneze înainte de a trece în America din Siberia.

Craniul descoperit avea caracteristici mixte, tipice oamenilor moderni și arhaici: forma era tipică neandertalienilor, iar creierul părea mai mic decât cel al oamenilor moderni.

Pentru aceasta, unii antropologi au emis ipoteza că craniul aparținea reprezentantului unei specii necunoscute de ființe umane arhaice care a trăit până relativ recent, sau unei populații hibride de oameni arhaici și moderni.

Acum că îndoielile au fost în sfârșit rezolvate, echipa își propune să secvențeze noi genomuri umane din fosilele găsite în Asia de Est, pentru a obține o imagine mai completă a migrațiilor strămoșilor noștri, dar și pentru a înțelege modul în care oamenii și-au schimbat aspectul fizic în timp prin adaptarea la mediu.

 

Te poate interesa și:

O femeie a mâncat pietre timp de 20 de ani. Cum arată acum / VIDEO

Aceasta este incredibilă poveste a unei mame pe nume Teresa Widener din Bedford, Virginia (Statele Unite ale Americii). De mai bine de 20 de ani, aceasta se luptă cu o poftă puternică și de neoprit. Zi de zi, ea simte nevoia de-a consuma pietre de mărimi și texturi diferite.

Teresa Widener a fost un om cât se poate de normal până când, într-o zi, în urmă cu mai bine de două decenii, a simțit o stranie atracție pentru mirosul pietrelor și o dorință de-a mânca asta zilnic. Din clipa în care a introdus o rocă în gură, totul s-a transformat într-o adevărată obișnuință. Astfel, ceea ce inițial a părut o curiozitate de moment s-a transformat apoi într-o dependență în toată regulă, ce a început să controleze din plin viața femeii.

Cum arată azi femeia care mănâncă zilnic pietre, de mai bine de 20 de ani

Cazul femeii a devenit cunoscut în toată lumea din cauza straniei dependențe cu care se confruntă aceasta. Oricât de bizar ar suna, americanca nu se poate opri din mâncat pietre.

Deși are doi copii, o fată și un băiat, și un loc de muncă solicitant, americanca găsește mereu timp să se „răsfețe” cu o porție generoasă de pietre.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel