Cel mai mare SECRET din medicină despre moarte

"În opinia mea, a muri nu este atât de rău precum v-ați aștepta".

Aceasta este concluzia unui medic britanic - Kathryn Mannix - care și-a dedicat întreaga viață tratării pacienților cu boli incurabile sau a oamenilor în ultimele etape din viață. Ea spune că societatea ne învață să evităm cuvântul 'moarte' și să-l înlocuim cu expresii mai 'ușoare'. Acest lucru face ca durerea pierderii unui om drag să fie și mai grea. 

"Am încetat să vorbim despre moarte. În loc să spunem că cineva este pe moarte, preferăm să spunem că este grav bolnav. Când un om drag moare, nu știu cum să reacționăm, nu știm ce să îi spunem și nici ce să ne spunem. Cred că am uitat să luăm moartea ca pe un fenomen natural. A muri, la fel cum a te naște, este un fenomen natural. Treptat, oamenii obosesc. (...) Oamenii au pierdut familiaritatea pe care au avut-o odată cu acest proces", a zis Kathryn Mannix.

Sunetul morții

Odată cu trecerea timpului, oamenii încep să fie din ce în ce mai absenți fizic și, în cele din urmă, ajung inconștienți. Pacienții se simt atât de relaxați încât continuă să respire. La un moment dat, generează un sunet ciudat. Oamenii vorbesc despre sunetul morții care despre ceva bizar. Dar acest lucru înseamnă că pacientul este relaxat.

În ultimele momente de viață, există o perioadă de respirație superficială și apoi urmează expirația ca ultim proces. Uneori, moartea este atât de blândă încât membrii familiei nici nu își dau seama. De aceea, moartea este realmente un proces liniștit pe care îl putem recunoaște și pentru care ar trebui să fim pregătiți. A vorbi despre moarte, în zilele noastre, a devenit incomod, și a devenit practic cel mai bine păstrat secret din medicină. De aceea, despre deces ar trebui să vorbim mai mult pentru a nu fi luați prin surprindere, scrie BBC MUNDO.

O carte despre moarte

Cartea "With The End In Mind" scrisă de Kathryn Mannix vorbeşte despre schimbarea de atitudine în faţa fenomenului morţii, care nu ar trebui privit cu nelinişte şi teamă, ci printr-o atitudine deschisă şi prin înţelegere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel