Cea mai bună perioadă din zi pentru arderea grăsimilor. Diferențe importante între femei și bărbați

foto pixabay
foto pixabay

Momentul ideal pentru antrenamentul fizic ar putea depinde dacă doriți să slăbiți sau să vă îmbunătățiți tensiunea arterială.

Când vine vorba de pierderea în greutate și de creșterea mușchilor, noile cercetări sugerează că cel mai bun moment pentru exerciții variază între bărbați și femei.

Se pare că exercițiul în momente diferite - pentru rezultate specifice - ar putea presupune mai mult efort.

Cercetătorii americani au efectuat un studiu întins pe 12 săptămâni, în care au descoperit momentul ideal al zilei pentru sport, pentru a stabili diferențele în modul în care bărbații și femeile răspund la exerciții fizice.

Rezultatele arată că femeile care doresc să ardă grăsimi și să-și reducă tensiunea arterială ar trebui să se antreneze dimineața.

Hormonii, ciclurile de somn și alte diferențe biologice pot indica de ce pare să existe o diferență de gen, a raportat Mirror.

Un studiu de la Skidmore College, din New York, a arătat că oamenii - în special femeile - pot beneficia mai mult de pe urma exercițiilor fizice dimineața decât seara - momentul cel mai potrivit pentru bărbați.

Cercetarea a implicat 30 de bărbați și 26 de femei, toți sănătoși și cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani.

Un grup a făcut exerciții timp de o oră înainte de ora 8.30. Celălalt grup a făcut aceleași activități între orele 18:00 și 20:00 și toți au urmat o dietă specială.

Autorul principal al studiului, dr. Paul Arcerio, profesor de sănătate și științe fiziologice umane, la Skidmore College, a declarat pentru BBC că oamenii „au mai multe șanse de a beneficia” de pe urma exercițiilor fizice devreme.

Descoperirile lor au indicat faptul că un antrenament de dimineață a fost deosebit de benefic pentru femeile care doresc să reducă grăsimea de pe abdomen și tensiunea arterială, dar au descoperit că ar fi mai bine să încerce să-și dezvolte mușchi seara.

Exercițiile de seară sunt, de asemenea, mai bune pentru starea de spirit a unei femei.

Pentru bărbați, antrenamentele de seară sunt benefice atât pentru sănătatea inimii, cât și pentru starea de spirit.

Dr Arcerio a spus: „[Exercițiile de seară sunt] ideale pentru bărbații interesați de îmbunătățirea sănătății inimii și metabolice, precum și a bunăstării emoționale”.

Momentul zilei în care bărbații au făcut exerciții părea să aibă un impact mai mic asupra lor.

Programul a analizat persoanele deja sănătoase, dar ar putea fi aplicat celor care sunt supraponderale, în viitor.

Contează la ce oră din zi faci sport?

Exercițiile regulate și o dietă echilibrată sunt în continuare benefice pentru sănătatea ta, chiar dacă unele cercetări indică faptul că exercițiile fizice, la un anumit moment al zilei, te ajută să slăbești mai mult.

Deci, în timp ce exercițiile fizice dimineața pot fi mai bune pentru femei, orice exercițiu general este bun pentru sănătatea ta.

Dr Arcerio a spus, pentru Daily Record: „Cel mai bun moment pentru exerciții fizice este cel mai bun moment în care poți să le faci”.

Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Physiology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel