Cea mai așteptată carte a momentului, și în librăriile din România

Prima carte scrisă de Papa Francisc, intitulată "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli", care se anunță a avea vânzări-record, va ajunge astăzi și în librăriile din România.

Cartea, prezentată marți la Roma, cuprinde interviurile acordate de Papa Francisc ziaristului italian Andrea Tornielli, de la 'La Stampa', specialist în probleme ale Vaticanului. Volumul, tradus în 16 limbi, a fost pus în vânzare în 86 de țări și este un gen de document-manifest al Anului Sfânt al Milostivirii, jubileul inaugurat de suveranul pontif la 8 decembrie 2015 și care se va încheia la 20 noiembrie 2016.

Convorbirile reproduse conțin întrebările scurte și simple puse de ziarist și răspunsurile ample, pline de povești și amintiri din propria viață a Suveranului Pontif.

În cartea de interviuri, Papa Francisc îi sfătuiește, între altele, pe slujitorii bisericii să fie apropiați de persoanele divorțate și recăsătorite, cu toate că Biserica catolică nu acceptă un asemenea comportament, critică lipsa de milostivire a Bisericii care refuză să efectueze slujba de înmormântare unui nou-născut care a murit fără a fi fost fost botezat, se arată plin de înțelegere față de femeile nevoite să se prostitueze pentru a putea supraviețui, dar critică vehement și flagelul corupției. 

În opinia lui, corupt este 'cel indignat când i se fură portofelul și care se plânge de lipsa de securitate de pe stradă, iar apoi înșeală statul eludând fiscul și, poate, își concediază angajații după numai trei luni pentru a nu fi nevoit să le facă un contract pe termen nedefinit'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel