Ce spune Traian Băsescu despre dosarul judecătorului Stan Mustață

Președintele Traian Băsescu a comentat, la B1 Tv, dosarul judecătorului Curții de Apel, Stan Mustață. 

Președintele a spus că există un adevăt major: "justiția nu e curată sută la sută, dar nu e atât de riscantă cum pare când apar astfel de cazuri". 

A adăugat că a dus o mare bătălie la începutul mandatului său cu CSM și ÎCCJ, unde erau "niște brontozauri ai fostului regim". Traian Băsescu a subliniat că, deși s-a schimbat justițiea, "vechea generație încă a rămas cu năravurile cu care a crescut".

"Acest caz mai demonstrează că deși au cele mai bune salarii și pensii, eu semnez decretele de pensionare, sunt pensii de 14.000, 16.000 lei în magistratură. Preponderent depășesc media de 10.000 de lei. Asta arată că pentru unii oameni a fi bine plătit nu înseamnă că nu îți funcționeaza tarele de caracter. Nu putem spune că nu am avut probe de magistrați în afara oricărui dubiu, care și-au făcut treaba. Cazurile în care s-a aplicat legea sunt mult mai multe", a arătat Băsescu.

"Trebuie să existe sistemul de check and balance. Președintele poate prezida ședința guvernului sau CSM, poate adresa mesaje Parlamentului, e o funcție care trece prin toate cele trei puteri cu un grad mai mare sau mai mic de autoritate. Sistemele nu pot funcționa independente, dacă nu se controlează unul pe altul, unul dintre sisteme o poate lua razna. Unde sunt de acord că trebuie făcută imediat modificarea, mutarea responsabilității propunerii pentru procurori și judecători la ICCJ, la CSM", a subliniat el.

"Amestecul politicului în numirea celor mai înalți procurori este un semn că există control politic. Președintele nu mai poate fi suspectat că face jocul unui partid sau altul", a încheiat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel