Urmărește emisiunea live


Dosarul "Telepatia" are doi judecători noi

Curtea de Apel București a decis modificarea completului care judecă dosarul "Telepatia" în care Dan Voiculescu este acuzat de presupuse fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Cei doi judecători sunt Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Cei doi magistrați au fost promovaţi recent de la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este Dan Voiculescu, va fi judecat, începând cu 1 iulie, de un nou complet de magistrați de la Curtea de Apel București, format din judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea.

Aceștia au promovat de curând la Curtea de Apel București de la Tribunalul București, urmând ca primul lor dosar să fie cel privind ICA.

Camelia Bogdan a devenit cunoscută după ce în anul 2011 a fost reclamată de Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv că judeca "prea repede" dosarul în care omul de afaceri era acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Citește și: EXCLUSIV DC News: Documentul potrivit căruia Parchetul a început urmărirea penală în cazul lui Dacian Cioloș

Camelia Bogdan a fost schimbată atunci din acest dosar, însă judecătoarea care a luat acea decizie, Elena Burlan, a fost cercetată de CSM pentru gravă neglijență, deoarece nu avea motive să o schimbe pe Camelia Bogdan.

Numele judecătorului Mihai Alexandru Mihalcea se leagă tot de un dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Astfel, în ianuarie 2013, pe când era magistrat la Judecătoria Sectorului 4, magistratul a refuzat să-l elibereze condiționat din închisoare pe Vîntu, pe motiv că acesta "nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale" și "nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit".

Citește și: DOSARUL ICA: Cum acuză DNA pe cine nu are nicio legătură cu privatizarea

Repartizarea dosarului a fost necesară după ce preşedintele iniţial al completului, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelalalt membru, Florica Duţă, s-a pensionat. Judecătoarea Florica Duţă facea parte, alaturi de Stan Mustaţă, din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care a primit spre soluţionare dosarul în care Dan Voiculescu şi alţi 12 inculpaţi din dosarul privind privatizarea ICA au contestat condamnările primite la Tribunalul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel