DOSARUL ICA: Cum acuză DNA pe cine nu are nicio legătură cu privatizarea

DOSARUL ICA. În dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, procurorii DNA acuză de lipsă de transparență persoane și chiar instituții care, de fapt, nu au avut nicio legătură cu publicarea anunțului de privatizare.

DOSARUL ICA. În speță, DNA îi acuză pe cei de la Agenția Domeniilor Statului și pe cei de la GRIVCO de faptul că au făcut o privatizare netrasparentă. Mai exact, procurorii spun că procedura prin care a fost publicat anunțul de participare la licitație nu ar fi fost transparentă.

Citește și: Omul care a denunțat la DNA 39 de mega-privatizări, explică dosarul ICA. Sute de companii și mii de persoane ar trebui anchetate

DOSARUL ICA. În fapt, agenția de publicitate FOCUS ADVERTISING a fost cea care s-a ocupat de publicarea anunțului și nu ADS sau GRIVCO. Compania de publicitate încheiase un contract cu ADS cu cinci luni înainte de publicarea anunțului de privatizare a ICA. Conform contractului, primit prin licitație, agenției i se atribuia tuturor anunțurilor de privatizare sau concesionare.

Vezi AICI cele 13 abuzuri și greșeli comise de DNA în dosarul ICA

Așadar, DNA a ales să acuze ADS și GRIVCO de lipsă de transparență și nu a formulat nici acuzația împotriva Focus Advertising, deși responsabilitatea pentru publicarea anunțului de privatizare revenea acestei agenții.

Citește și: Dosarul Telepatia: De ce sentința împotriva lui Dan Voiculescu poate fi anulată

DOSARUL ICA. Mai mult, procurorii DNA consideră infracțiune publicarea unui anunț de privatizare într-un cotidian național pe care îl califică a fi "obscur". Este vorba despre cotidianul Independent. La data publicării anunțului de privatizare pentru Institutul de Cercetări Alimentare, cotidianul Independent avea un tiraj mai mare decât Jurnalul Național, Cronica Română, Curentul, Gardianul sau Ziarul Financiar. Aceste informații apar în anexa contractului semnat între ADS și agenția și FOCUS ADVERTISING care prezintă rezultatele Studiului Național de Audiență de Presă (SNA).

Citește și: Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

Este vorba despre același ziar în care a fost publicat și anunțul de privatizare pentru gigantul Electroputere Craiova.

Vezi AICI documentele prin care DNA începe urmărirea penală către persoana care nu avea nicio legătură cu privatizarea ICA

DOSARUL ICA. Agenția Domeniilor Statului le-a explicat celor de la DNA că a solicitat expres agenției Focus Advertising: "publicarea la data de 6 august 2003, într-un cotidian central și câte unul local, corespunzător județului, în cadrul secțiunii de mare publicitate, a următoarelor anunțuri de privatizare anexate. Prezenta poate fi considerată comandă fermă".

Citește și: CSM, atenționată de Dan Voiculescu. Somație către Codruța Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel