Dosarul Telepatia: De ce sentința împotriva lui Dan Voiculescu poate fi anulată

Lumea Justiției arată că în "Dosarul Telepatia", în care președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 5 ani de  închisoare, DNA a produs o eroare  ce poate duce la anularea sentinței.

În dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, DNA a  introdus ca parte vătămată Ministerul Agriculturii, în locul Ministerului Finanțelor, fapt ce poate duce la anularea sentintei.

O plângere penală înregistrată la Parchetul General sub nr. 4856 din 20 martie 2014 poate arunca în aer sentința de condamnare dată în fond în „Dosarul Telepatia", instrumentat de DNA și în care, la 26 septembrie 2013, Tribunalul București l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 5 ani de închisoare. Dan Voiculescu, alături de alți coinculpați au fost obligați și la plata unor despăgubiri de 60,4 milioane euro către Ministerul Agriculturii, reprezentând presupusul prejudiciu produs prin privatizarea ICA în anul 2003.

Plângerea penală a fost introdusă la Parchetul General de fostul președinte al AVAS, Jean-Catalin Sandu, coinculpat în „Dosarul Telepatia". Acesta solicita tragerea la răspundere penală, pentru infracțiunea de abuz în serviciu potrivit  art. 297, alin. 1, Cod penal, a fostului Ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș, în prezent comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală. Cioloș ar fi acceptat, la solicitarea DNA și  contrar legii, să pretindă 60,4 milioane euro în „Dosarul Telepatia".

Plângerea penală  acuză faptul că Ministerul Agriculturii a fost greșit introdus în „Dosarul Telepatia", în calitate de parte vătămată (parte civila), constituirea în această calitate făcându-se nu la inițiativa ministerului, ci la solicitarea expresă a procurorilor DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel