Cine sunt judecătorii cu care Băsescu s-a întâlnit la cafea

[] []

25 iul 2012 / 10:37
Salveaza PDF Comentarii
basescu-cotroceni
basescu-cotroceni

Traian Băsescu a mărturisit în emisiunea de la TVR că s-a întâlnit cu doi judecători la o cafea, înainte de a face numirile la Înalta Curte. Băsescu a precizat că a invitat doi judecători "cu dosare impecabile, unul de la Curtea Supremă, altul de la Curtea de Apel București”.

Potrivit ziuanews.ro, cei doi judecători cu care s-a întâlnit Traian Băsescu sunt Anton Pandre și Stan Mustaţă.

Anton Pandrea este fostul preşedinte al Secţiei Penale de la instanţa supremă.

Fost diplomat înainte de 1989, Pandrea avea o relaţie de prietenie de peste 10 ani cu Ştefan Deaconu, unul dintre consilierii lui Traian Băsescu. Anton Pandrea a apelat la relaţia de prietenie cu Deaconu şi atunci când a vrut să afle dacă Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului de la Parchetul General, Victor Jităraşu Cornoiu şi pe cel de numire a acestuia în funcţia de judecător suprem. Atunci când Deaconu i-a confirmat fostului şef al Secţiei Penale că decretul a fost semnat, dar nu şi trimis spre publicare în Monitorul Oficial, Pandrea l-a desemnat ilegal pe Jităraşu Cornoiu ca membru într-un complet de 3 judecători la ÎCCJ. În urma acestei acţiuni, Jităraşu Cornoiu este şi în prezent cercetat de Parchetul General, scrie ziuanews.

Cel de-al doilea judecător invitat de Traian Băsescu la cafea ar fi Stan Mustaţă, şef de secţie penală la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, site-ul luju.ro susține, citând surse neoficiale, că cel de-al doilea judecător ar fi Dan Lupașcu, fost președinte al CSM și fost președinte până de curând la Curtea de Apel București – în prezent judecator al acestei curți.

Niciunul dintre cei trei judecători nu au confirmat informația.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29