Ce simți când ești împușcat? Durerea vine abia după ce trece şocul

Durerea se instalează abia după ce şocul dispare / Foto: Pexels
Durerea se instalează abia după ce şocul dispare / Foto: Pexels

Sigur ai fost curios măcar o dată, în timp ce te uitai la filme de acţiune, oare ce simte cineva când e împuşcat? Care sunt senzaţiile? Când se instalează durerea? Când trece şocul? Află răspunsurile din materialul următor.

 

Vedem mai mereu în filmele poliţiste sau de acţiune cum personajele sunt împuşcate. În unele scene, împuşcătura este fatală. Însă atunci când îi vedem pe cei care supravieţuiesc ne este aproape imposibil să nu ne întrebăm ce a simţit în momentul în care glonţul a străpuns carnea. Potrivit mărturiilor celor care au trecut, realmente, prin această experienţă, la început nu simţi mare lucru, însă ulterior lucrurile se agravează.

Deborah Cotton, o femeie care a fost lovită de un glonţ în timpul unei parade în anul 2013, a povestit ce a simţit când a fost împuşcată. "După ce au trecut aproximativ 90 de secunde, mi-am dat seama: Hmm… s-ar putea să nu mor până la urmă. Mă întreb dacă, Doamne fereşte, sunt paralizată? Mi-am mişcat degetele de la picioare, apoi gleznele, totul a fost bine. Aşa că nu muream şi nu eram paralizată. Încă nu era nicio durere ascuţită sau fulgerătoare, nimic asemănător cu ceea ce crezi că vei simţi când un obiect metalic îţi străpunge corpul", a povestit Deborah Cotton, pentru todayifoundout.com. Potrivit bzb.ro, în cazul femeii, glonţul a lovit-o în lateral, în zona şoldului şi a călătorit în sus, oprindu-se în cele din urmă în apropierea cutiei toracice pe partea stângă. Deborah Cotton a suferit 36 de operaţii, pierzându-şi colonul, vezica biliară, un rinichi, o parte din pancreas, două treimi din stomac şi o parte din intestinul subţire care se leagă de stomac.

Totul începe cu o durere surdă. Ca atunci când te-a înţepat o albină

Cei mai mulţi dintre cei care au fost împuşcaţi susţin că, iniţial, durerea aproape că nici nu se simte, iar în zona în care glonţul a străpuns carnea apar senzaţii ca o arsură, ca şi cum acolo te-ar fi înţepat o albină. Pentru unii, durerea vine rapid după ce trece şocul iniţial. Creierul observă că lucrurile nu mai sunt în regulă şi toată atenţia este concentrată pe durere, care, potrivit persoanelor care au trecut prin această experienţă, susţin că trece doar cu morfină. Odată instalată durerea, aceasta nu poate fi comparată cu nicio senzaţie din trecut. În tabăra cealaltă sunt persoane care susţin că rana din urma glonţului nu doare deloc. Aşadar, intensitatea diferă de la un om la altul.

Există cazuri de oameni care au fost împuşcaţi în cap şi au rămas perfect conştienţi. Aveau glonţul în cap şi vorbeau, erau coerenţi, aveau logică şi reacţii normale. De exemplu, Michael Moylan nici nu ştia că a fost împuşcat. Se pare că soţia lui l-a împuşcat, deloc accidental, în timp ce acesta dormea. Bărbatul s-a trezit imediat şi i-a spus să îl ducă la spital fiindcă are o migrenă puternică. După ce l-au examinat, doctorii au constatat că fusese împuşcat în cap, moment în care soţia lui, April, a fugit de frică să nu fie arestată. Toate persoanele care au fost împuşcate în cap au raportat aceleaşi senzaţii: durere mai mult sau mai puţin şi un zgomot infernal în urechi care creează o stare de panică. Unii pot avea norocul să scape cu răni minore, dar pot fi şi cazuri în care decesul se produce imediat, în mai puţin de un minut. Cei care au supravieţuit unui astfel de eveniment susţin că recuperarea este cea mai grea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel