Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi / Foto: Pixabay

Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi.

Ouăle au devenit de-a lungul anilor un aliment surprinzător de controversat. Deși ar putea părea o sursă de proteine accesibilă, există o mulțime de informații greșite în legătură cu efectele consumului de ouă. În anii în care dietele cu conținut scăzut de grăsimi erau în tendințe, ouăle au fost criticate, dar cum că grăsimile au revenit la modă, par să fie mai puțin defăimate, scrie www.eatingwell.com.

Ca să nu mai vorbim de faptul că ouăle sunt una dintre cele mai accesibile proteine ​​din magazine, pot rezista la frigider până la cinci săptămâni, așa că nu va trebui să vă faceți griji că se strica la fel de repede ca și alte tipuri de proteine, cum ar fi carnea sau peștele. 

Să mănânci zilnic un ou în locul unei alte proteine ​​mai scumpe te poate ajuta să economisești bani. În plus, ouăle sunt atât de versatile încât pot fi folosite în orice. Dar sunt ouăle cu adevărat sănătoase? Și ce se întâmplă dacă le mănânci în fiecare zi? Iată ce spune știința despre ceea ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci câte un ou în fiecare zi.

S-ar putea să te simți mai plin de energie


Ouăle au un impact nutrițional impresionant. Un ou mare conține aproximativ 70 de calorii, 6 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și 0 grame de carbohidrați. Gălbenușul în special este o sursă de nutrienți importanți, cum ar fi vitamina B12, vitamina D și colina, care sunt toate importante pentru a ne ajuta corpul să proceseze alimentele în energie pe care o putem folosi.

În plus, combinația de proteine ​​și grăsimi sănătoase oferă ouălor o oarecare putere de rezistență, astfel încât să vă simțiți sătul pentru mai mult timp.

Părul și pielea dvs. ar putea fi mai sănătoase


Ouăle sunt o sursă bună de mai multe vitamine B, inclusiv vitaminele B2, B5 și B12. Toți acești nutrienți au mai multe funcții în organism, inclusiv menținerea sănătății pielii și părului. Toate vitaminele B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că nu stau foarte mult timp în corpul tău și nu se depozitează ușor, așa că consumul regulat este o modalitate bună de a te asigura că îți îndeplinești nevoile.

Ouăle sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi cum ar fi metionina, care pot ajuta la îmbunătățirea tonusului și flexibilității pielii și a rezistenței părului și a unghiilor.

S-ar putea să gândești mai clar


Ouăle sunt bogate în micronutrienți care sunt folosiți pentru a ajuta la crearea membranelor celulare și a neurotransmițătorilor importanți în organism.

Colina este importantă pentru memorie, starea de spirit, controlul mușchilor și funcția generală a sistemului nervos. Un ou oferă aproximativ 6% din necesarul nostru zilnic de colină și, prin urmare, consumul de ouă poate ajuta la menținerea unui creier sănătos.

S-ar putea să ai o vedere mai bună


Gălbenușurile de ou conțin doi carotenoizi, luteină și zeaxantina, care sunt importanți pentru sănătatea ochilor. Aceștia joacă un rol important în dezvoltarea ochilor și pentru vederea sănătoasă, iar cercetările arată că ar putea chiar ajuta la scăderea riscului de boli oculare obișnuite legate de vârstă. Legumele cu frunze verzi sunt o altă sursă excelentă de luteină și zeaxantină.

S-ar putea să ai oase mai puternice


Vitamina D este importantă pentru numeroase procese ale corpului. Ajută la reglarea tensiunii arteriale, scade riscul pentru anumite tipuri de cancer și poate juca un rol pozitiv în sănătatea mintală. Una dintre cele mai importante funcții ale vitaminei D este de a ne ajuta să ne menținem oasele sănătoase. Face acest lucru prin îmbunătățirea absorbției calciului în intestin și ajutând la menținerea nivelului nostru de calciu și fosfor într-un interval care promovează creșterea sănătoasă a oaselor și remodelarea osoasă.

Un ou se mândrește cu 6% din necesarul nostru de vitamina D, așa că adăugarea unuia în farfurie în fiecare zi ne poate aduce beneficii pentru sănătatea oaselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel