Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar de Cola: E ca heroina

Pahar Cola
Pahar Cola

Un studiu realizat în Statele Unite al Americii prezintă ce transformări au loc în organismul unei persoane care bea un pahar cu suc de Cola.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

După 20 de minute, nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transfomând zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Cola, organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute, corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei. La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

Acest studiu a fost făcut pe oameni care consumă acest tip de băuturi carbogazoase în mod frecvent, scrie antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel