EXCLUSIV  Ce se întâmplă în ALDE. Daniel Olteanu anunță revenirea! ”Eu n-am ratat niciodată pragul electoral. Peste USR!”

Facebook Daniel Olteanu
Facebook Daniel Olteanu

Daniel Olteanu preşedintele ALDE, a anunţat ce se întâmplă în partid şi ce s-a schimbat de la ratarea intrării în Parlamentul României. 

"Suntem într-o perioadă destul de tumultoasă din punct de vedere politic, au mai fost momente, situaţii când scena politică a fost agitată, dar din păcate acum se suprapune asta cu o criză sanitară şi una economică ce lasă urme adânci în rândul populaţiei. 

ALDE a trecut printr-un moment dificil, anul 2020, în care nu ne-a fost uşor să trecem peste rezultatele obţinute. Dar ALDE s-a regrupat, suntem în plin proces de reorganizare a partidului. Am avut un congres în aprilie, în care a fost aleasă o nouă conducere, cu mine preşedinte. Nu ne este deloc uşor, dar am plecat la reconstrucţia partidului cu două lucruri la care ţinem foarte mult.

În primul rând am plecat de la principiul meritocraţiei. Însăşi propunerea mea pentru funcţia de preşedinte a venit la sugestia colegilor, pentru că eu am obţinut cele mai bune rezultate la ultimele alegeri la filiala pe care am condus-o, ALDE Vaslui, şi  nu pot să nu amintesc şi nu am voie să nu spun acest lucru: dacă efortul pe care eu şi alţi colegi care au performat ar fi fost replicat la nivelul întregului partid, astăzi am fi fost partid parlamentar. Eu niciodată nu am ratat pragul parlamentar, ba din contră, la parlamentare am luat 10 %, peste USR-PLUS, fără nicio alianţă. 

Un al doilea lucru la care ţinem foarte mult este conducerea de echipă. Pentru că astăzi vedem cu toţii că după 30 de ani de la Revoluţie, 30 de ani de reforme care ar fi trebuit să ne înveţe ce este democraţia participativă, reforme care nu ştim dacă au început vreodată, am constatat cu toţii că am fost mai degrabă într-o criză permanentă, mai ales o criză de lideri. Iar astăzi, criza de lideri reprezentativi, de anvergură naţională, o vedem la toate partidele. ALDE azi nu mai are un lider cu personalitate, cu substanţă pe scena politică, cum a fost Călin Popescu Tăriceanu, de aceea am ţinut ca noua structură de conducere să fie colectivă", a declarat Daniel Olteanu la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel