Ce a făcut un tânăr într-o galerie de artă. Paznicii l-au luat pe sus!

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a oferit un ”spectacol” de neuitat într-o galerie de artă, astfel că paznicii l-au luat imediat pe sus.

Un turist spaniol a avut o reacție incredibilă atunci când a ajuns în fața unei picturi a lui Botticelli, într-o galerie de artă din Florența. Acesta s-a dezbrăcat și a îngenuncheat în fața picturii, complet gol, scrie theflorentine.net.

În timp ce se uita la pictură, tânărul a repetat de mai multe ori ”asta este o poezie”, apoi a dus mâna la geantă și a scos niște petale de trandafir pe care le-a aruncat în aer.

Tânărul a fost luat pe sus de paznici care l-au îmbrăcat și l-au reținut până a venit poliția, care l-a acuzat de expunere indecentă.

Este posibil ca iubitorul de artă să fi fost afectat de sindromul Stendahl.

Sindromul Stendhal sau Sindromul Florenţa, este un termen medical; reprezintă o afecţiune psihosomatică; se întâmplă atunci când o pictură sau orice formă de artă sunt atât de frumoase încât îl copleşesc pe privitor. Se poate întâmpla şi când privitorul este copleşit de frumuseţea unui cadru natural. E ca un fel de şoc.

Atunci când a vizitat Florenţa, în 1817, Stendhal a declarat că aproape a leşinat de încântare. Inima începe să-ţi palpite necontrolat. Ameţeşti. Atunci când priveşti o operă de artă magistrală, uiţi cum te cheamă, uiţi până şi unde te afli. Se poate lăsa cu depresie sau sfârşeală. Amnezie. Panică. Atac de inimă. Colaps.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel