Când vor fi distribuite voucherele sociale. Cum justifică ministrul Boloș întârzierea: Trebuie să mai avem puțină răbdare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels ( Kampus Production)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels ( Kampus Production)

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a spus cnd vor fi distribute voucherele sociale și care este motivul întârzierii, după ce ar fi trebuit ca oamenii să le primească începând cu 1 iunie.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș susține că înainte de a distribui oficial voucherele către românii care au nevoie de acest ajutor din partea statului este nevoie ca în această săptămână statul să emită cât mai multe carduri pentru a anu ajunge în situația în care să nu aibă suficiente tichete pentru români. 

Iată că deși distribuirea acestor vouchere trebuia să înceapă la 1 iunie, Marcel Boloș ne spune că de fapt voucherele vor fi distribuite în perioada 13-17 iunie și atunci vor ajunge la primii români care au nevoie de ele. Pe de altă parte este important să precizăm că vor beneficia de ajutorul de 250 de lei care se va oferi o dată la două luni, pensionarii cu pensii de până în 1500 de lei, persoanele cu dizabilități dar și familiile cu cel puțin 2 copii care au un venit lunar de cel mult 600 de lei.

Și Marius Budai, ministrul Muncii spunea că până cel târziu în data de 2 iulie vor ajunge aceste vouchere către toți românii nevoiași, însă rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla până atunci. 

O nouă dată avansată de ministrul Muncii - 13 iunie

În intervenția ministrului Fondurilor Europene pe acest subiect, la postul de televiziune Realitatea Tv, acesta a declarat:

”Niciodată nu am spus că aceste vouchere se vor distribui cu data de 1 iunie pentru că tehnic este imposibil. Am spus că începând cu data de 1 iunie se emit voucherele pentru că este vorba de un proces destul de complex de emitere a lor, de la materialul plastic până la așezarea microcipului în card, e un întreg proces. Această distribuire este ulterioară procesului de emitere și că exact așa cum ne-am angajat din săptămâna a doua din iunie, procesul de distribuire se va face prin Poșta Română, iar după ce vor fi distribuite va avea loc încărcarea cardurilor de către ministerul Fondurilor. E o etapă firească”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

”Toate angajamentele pe care ni le-am asumat se vor respecta”

Întrebat despre când vor ajunge aceste vouchere la toți cetățenii nevoiași, ministrul a răspuns: 

”În cursul lunii iunie se vor derula, în cele patru săptămâni, toate aceste procese tehnice pe care le-am menționat și, la începutul lunii iulie, facem evaluarea să vedem la câte dintre aceste vouchere mai trebuie continuat procesul de emitere, distribuire și încărcare. Și cred că va trebui să mai avem puțină răbdare. Etapa 1 este cea mai complicată pentru că este vorba de două milioane și jumătate de vouchere pe care trebuie să le distribuim și, după aceea, procesul este foarte simplu. În etapele 2, 3 și 4, are loc doar încărcarea voucherelor și folosirea lor de către beneficiari”, a mai declarat, la Realitatea TV, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș.

Citește și declarațiile anterioare...

Boloş: Termenul de 1 iunie pentru acordarea voucherelor sociale va fi respectat

Boloş a prezentat principalele măsuri luate în 6 luni de guvernare. 'Sunt câteva măsuri care stau mărturie a lucrurilor făcute concret. 300 de milioane de euro pentru fermieri. (...) Mi-am respectat data propusă pentru lansarea apelului de proiecte şi, în 13 minute, 8.000 de fermieri au depus cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene. Aşadar, nivelul de aşteptare al celor care au calitatea de beneficiar, al celor care îşi pun speranţa în fondurile europene este unul foarte ridicat - 8.000 de fermieri. Şi mâine este a doua lansare la micro-granturi pentru fermieri şi sunt tot la fel de convins că va fi un succes extraordinar de mare al Guvernului Ciucă şi al acestor oameni care aşteaptă ceva de la noi. Fermierii sunt cei care lucrează pământul şi noi trebuie să fim alături de ei', a declarat Boloş.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel