Boloş: Termenul de 1 iunie pentru acordarea voucherelor sociale va fi respectat

Guvernul României
Guvernul României

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a afirmat, joi, la Liga aleşilor locali ai PNL, că termenul de 1 iunie pentru acordarea voucherelor sociale va fi respectat, menţionând că 'a fost o luptă extraordinar de grea' de a convinge Comisia Europeană că e nevoie de această măsură. 

Boloş a prezentat principalele măsuri luate în 6 luni de guvernare. 'Sunt câteva măsuri care stau mărturie a lucrurilor făcute concret. 300 de milioane de euro pentru fermieri. (...) Mi-am respectat data propusă pentru lansarea apelului de proiecte şi, în 13 minute, 8.000 de fermieri au depus cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene. Aşadar, nivelul de aşteptare al celor care au calitatea de beneficiar, al celor care îşi pun speranţa în fondurile europene este unul foarte ridicat - 8.000 de fermieri. Şi mâine este a doua lansare la micro-granturi pentru fermieri şi sunt tot la fel de convins că va fi un succes extraordinar de mare al Guvernului Ciucă şi al acestor oameni care aşteaptă ceva de la noi. Fermierii sunt cei care lucrează pământul şi noi trebuie să fim alături de ei', a declarat Boloş.

Boloș s-a referit la acordarea celor 300 de milioane de euro pentru vouchere sociale

'300 de milioane de euro pentru voucherele sociale. A fost o luptă extraordinar de grea să convingem Comisia Europeană că în România, în toate statele membre ale Uniunii Europene, rata inflaţiei este în creştere, oamenii o duc mai greu şi au nevoie ca Guvernul şi responsabilii care sunt în Guvern, putere decizională, să fie alături de ei, dar în cele din urmă, voucherele sociale cu acelaşi deadline 1 iunie de pus în aplicare este un termen de asemenea respectat', a spus Boloş.

Despre firmele românești

Potrivit acestuia, a fost finalizat draftul de proiect de ordonanţă de urgenţă pentru granturi de investiţii, astfel încât firmele româneşti să poată să îşi refacă capacitatea de rezilienţă.

'Deci, alţi 400 de milioane de euro vor fi disponibili în curând pentru mediul de afaceri românesc, pentru a veni de asemenea în sprijinul celor care duc greul locurilor de muncă şi sunt o nevoie pentru dezvoltarea României', a menţionat Boloş. Guvernul Ciucă, a amintit el, a aprobat joi cel de-al patrulea Program Operaţional Regional pentru a fi transmis la Comisia Europeană.

'Este un moment istoric pentru România şi pentru dumneavoastră, dragi primari, că de la data la care se vor aproba aceste programe operaţionale, vă luaţi soarta în mâini, nu mai trebuie să veniţi la Bucureşti. Nu mai trebuie să bateţi că la uşile ministerelor (...)

Şi mai avem pregătite încă 3 programe operaţionale regionale, e un pachet mai complex. (...) Aşadar, reţineţi: 11,5 miliarde pentru dezvoltare regională, opt programe operaţionale regionale, 4 trimise la Comisia Europeană. Luni, dacă se aprobă în Guvern, (...) pentru prima dată în istoria României, descentralizarea financiară de care domnul prim-ministru a amintit s-a produs. Nu sunt doar vorbe, sunt fapte', a mai spus Marcel Boloş.

Ministrul a vorbit şi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, menţionând că are grijă ca toate jaloanele să fie îndeplinite şi că 13,4 miliarde de euro sunt pentru autorităţile locale. 'Deci, avem în politica de coeziune 11,5 miliarde de euro, iar în PNRR - încă 13,4 miliarde euro. Dacă adunăm, sunt 25 miliarde euro ca să faceţi viaţa românilor mai bună. Numai cei care au dezinteres vor fi în situaţia în care nu vor avea ce arăta. Nici nu au ce să caute în fruntea comunităţilor locale, dacă după 25 miliarde euro viaţa oamenilor nu este mai bună', a subliniat Boloş, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel