EXCLUSIV  PENSII MAJORATE, anunțul ministrului. Replică pentru Opoziție: Închidem ușile și plecăm acasă

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii a anunțat într-un interviu pentru DC News, când și mai ales cu cât se vor mării pensiile dacă bugetul aprobat de Parlament va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.  

„Avem proiectat bugetul de pensii pe anul acesta să fie pe excedent. Adică veniturile vor fi mai mari decât cheltuielile. Avem proiectat aceste excedent pe care dorim să-l folosim în anul 2020 pe o majorare substanțială a punctului de pensie, de la valoarea de 1.265 de lei la 1 septembrie 2019, la o valoare de 1.775 de lei, în 2020. Ne dorim acest lucru pentru că părinții și bunicii noștrii merită acest lucru", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Acuzele opoziției, politicianiste

În legătură cu acuzele aduse de Opoziție privind faptul că nu a fost crescut punctul de pensie de la 1 ianuarie 2019, ministrul muncii a spus: ”Este o interpetare strict politicianistă. Dacă ne aducem aminte, în anul 2017 am majorat valoarea punctului de pensie de două ori: 1 ianuarie 2018 l-am devansat la 1 iulie 2017. În 2018 am făcut același lucru. La 1 iulie 2018 am acordat mărirea care ar fi trebuit să fie acordată de la 1 ianuarie 2019. Noi suntem în avans. Vreau să fac precizarea foarte clar: noi nu le lăudăm cu aceste cifre. Suntem conștienți că mai avem mult de muncă pentru a ajunge acolo unde ne dorim noi, cu veniturile pensionarilor, dar sunt rezultatele noastre din munca noastră și a românilor și trebuie să le menționăm". 

Grupele vor fi recalculate

Acesta a mai spus că: „Ne dorim ca începând cu 1 septembrie 2019 să majorăm valoarea punctului de pensie cu precizarea că, tot în 2019 vom avea o recalculare a grupelor I și II a celor care au ieșit la pensie și nu beneficiat de majorarea punctului de pensie, conform grupelor de muncă. Avem bugetat tot. Prin aceste măsuri și cu ce vom înteprinde în continuare ne vom asigura că vom reuși să avem, la un moment dat, din nou, excedent. Pentru că estimările noastre sunt că s-ar putea să intrăm pe excedent. Pe majorarea cea mare, cu un deficit, pe care să îl subvenționăm de la stat, dar ulterior, prin creșterea masei salariale, prin transferul contribuțiilor, prin toate măsurile pe care le-am luat să reușim să echilibrăm bugetul asigurărilor de stat care să ne permită majorările succesive pe care ni le dorim după implementarea în totalitate a legii pensiilor. Vă mai spun un lucru omenesc de altfel, chiar cu asumare ministerială, că un stat care nu își permite să poată plăti pensiile... închidem ușile și plecăm cu toții acasă", a mai declarat Marius Budăi.

Vezi și: PSD: Iohannis continuă să facă rău românilor, fără nici o ezitare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel