Călin Popescu Tăriceanu i-a scos din ALDE pe cei care au acceptat funcţiile de miniştri

Tăriceanu
Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis, miercuri, scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă, în care îi informează că liberal-democraţii care au acceptat nominalizări pentru funcţiile de miniştri "sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat".

Tăriceanu precizează că în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, "cu o majoritate covârşitoare", excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare.

"Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat. Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luaţi în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituţie", afirmă liderul ALDE în scrisoarea transmisă şefului statului.

Ce mai scrie în scrisoarea trimisă de Tăriceanu

În scrisoarea către premierul Viorica Dăncilă, Tăriceanu aminteşte şi decizia Delegaţiei Permanente a ALDE din 26 august, în care au fost votate denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare.

"Aceste decizii vă aduc în situaţia de a lua act de schimbarea componenţei politice a Guvernului şi obligaţia de a vă prezenta în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere", afirmă liderul ALDE în documentul menţionat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că a decis nominalizarea tot a unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august. Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel