Călin Popescu Tăriceanu acuză. Carantină impusă politic? "Ce urmăreşti de fapt?"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ieşit la atac şi acuză posibilitatea ca instituirea carantinei în unele localităţi să se poată face politic. 

"Ludovic Orban a anunțat că are în atenție 3 sau 4 zone care sunt evaluate pentru a vedea dacă se impune instituirea carantinei. Nimic deosebit până acum. De acord ca în loc să paralizeze toată țara este de preferat să se acționeze cu o precizie chirurgicală doar în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție. Ciudățenia vine în momentul în care Orban refuză să facă public aceste localități lăsând la latitudinea presei să speculeze în fel și chip.

Mă întreb care poate fi motivația de a refuza să spui că ești îngrijorat de localitatea X sau Y și că dacă lucrurile merg în direcția în care sunt acum o să fii nevoit să impui carantină?! Nespunând nimic nu faci decât să-i lași pe acei oameni să persiste în eventualele greșeli, nu faci decât să lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri și a nu ajunge într-o stare de izolare.

Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?

Vedeți, acesta este unul dintre motivele pentru care nu le-am votat legile! Pentru că le-au făcut atât de vagi și permisive încât abuzurile sunt ușor de făcut.", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel