„Calcul de Gâgă“ cu impozitarea. Chirieac: Așa a făcut și Câciu, de avem acum ditamai găuroiul în buget

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre creșterea impozitării microîntreprinderilor.

Un raport al Băncii Mondiale finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență recomandă printre altele, introducerea cotei progresive de impozitare, creșterea impozitelor pe proprietate, creșterea impozitării microîntreprinderilor. 

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3, după ce Mugur Ciuvică a explicat mecanismul de impozitare al salariilor mai mari decât cel al președintelui României, Bogdan Chirieac a vorbit despre sistemul de impozitare al IMM-urilor.

„E vorba de salariile plătite de stat. Statul se pregătește să impoziteze salariile pe care le plătește el, statul, dar el plătește salariile alea în baza unei legi date tot de stat. De ce dra*u să nu scazi salariile? Statul să scadă salariile de la stat, dacă statul are nevoie de bani. Cum adică, statul le dă ălora bani, după care le ia o bucățică din banii ăia înapoi. Să le dea mai puțin de la început“, a explicat Mugur Ciuvică.

„Dând peste cap tot sistemul de impozitare. Ei propun noi de taxe și impozite, după ce au majorat taxele și impozitele la 1 august anul trecut, apoi la 1 ianuarie anul ăsta, este devastator. Ăsta e un calcul de Gâgă. Adică: De câți bani avem nevoie? / Păi, de cam atât! / Păi mărim impozitele și luăm mai mulți bani la stat!

Păi nu! Uite că nu a luat nici Câciu (n.r. Adrian Câciu, ministrul Finanțelor) banii respectivi. A mărit taxele și impozitele și a făcut ditamai găuroiul în buget, că nu a mai încasat câți bani credea el că o să încaseze“, a completat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      Banca Mondială recomandă introducerea cotei progresive în România; raport finanțat prin PNRR. Elena Cristian, către Câciu: Du-te acasă și lasă-l pe altul să vină cu soluții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel