Boloș, anunț despre tichetele de vacanță

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor a explicat principiul care va sta la baza acordării tichetelor de vacanță.

Întrebat, marți, de ce majorează tichetele de vacanță, în contextul unor alte măsuri considerate a fi de austeritate, Marcel Boloș a declarat:

„Pentru ca să menținem valoarea. Vor fi introduse în baza de date a CASS-ului, deci se va plăti contribuția la asigurările sociale de sănătate și să avem aceiași bani pentru cei care urmează să le primească, să nu fie afectați. Pe de altă parte, există și pragul de venit de 8.000 de lei net, pentru a-i proteja pe cei cu venituri mici și a avea o anumită chibzuință în folosirea banilor pentru voucherele de vacanță”.

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a făcut mai multe declarații și după ședința de coaliție care a avut loc aseară.

"Sunt trei tipuri de măsuri mari pe care le analizează Guvernul. Prima măsură este cea referitoare la reducerea de cheltuieli publice, pentru că este, dacă vreţi, o măsură care ţine de respectul pe care trebuie să îl purtăm pentru folosirea banilor publici şi mai ales a celor care provin din impozite şi taxe. A doua măsură este cea referitoare la combaterea evaziunii fiscale şi măsuri pentru o colectare mai bună a impozitelor şi taxelor pe care le avem de administrat pentru bugetul public. Cea de-a treia măsură este cea referitoare la ajustarea fiscală sau măsurile fiscal-bugetare pe care le-am dezbătut în această seară, dar şi pentru care am avut un dialog deschis cu Comisia Europeană", a spus Marcel Boloș.

Cât despre supărarea  celor de la PNL - că nu cunosc în ce constau cele trei pachete - ministrul de Finanţe a spus:

"Este o supărare fundamentată, până la urmă, dar nici nu se putea discuta despre un pachet de măsuri care, atât în relaţia cu Comisia Europeană, a suferit modificări, a fost discutat cu Comisia Europeană şi, de obicei, de acolo venim cu o solicitare de măsuri suplimentare fiscal-bugetare.

Până la urmă, coaliția îşi asumă o decizie politică pe pachetul de măsuri fiscale. Este lesne de înţeles că discuţiile pe fond pot să aibă loc după ce acest pachet de măsuri fiscal-bugetare este consolidat, agreat. În mare parte, este agreat la nivelul coaliţiei de guvernare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel