Bogdan Chirieac: În PSD este o tensiune enormă. Este un schimb de generații

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că nu va fi niciun fel de accidente la votul Guvernului Ponta 4 în Parlament la votul de investitură de luni.

"Niciun fel de accidente nu vor fi, Guvernul va întruni voturile necesare. Nici nu știu dacă va fi nevoie de vot, pentru că este o procedură mai complicată, că miniștrii au demisionat și atunci nu este nevoie neapărat de vot, dar în orice caz acum, înainte de Crăciun, Guvernul are sprijin parlamentar", a declarat Bogdan Chirieac la RTV.

"Mai departe, problema se pune dacă domnul Ponta a făcut bine ceea ce a făcut, în sensul în care n-ar fi putut să vină cu un Guvern format efectiv din tineri, din tineri PSD, din cât se poate și competenți, și să încerce și acest lucru", a mai spus Chirieac.

Citește și: Ponta: De ce va fi un singur vicepremier în Guvern, explicație

"Există acum un sentiment de disciplină în PSD. Lumea este practic cu botul pe labe în PSD și nu cred că vor face o surpiză. Guvernul Ponta va obține voturile necesare în Parlament fără probleme", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

"În PSD este o tensiune enormă, este și un schimb de generații. Sunt și niște alegeri pierdute, lucrurile nu se vor așeza. Domnul Ponta vrea o restructurare masivă, s-au pronunțat primele lucruri, să se separe funcția de președinte de Consiliu Județean de cea de președinte de PSD, ceea ce înseamnă o oarecare golire a conținutului unui ins ales, care are putere. Putem spune că sunt multe lucruri în PSD în acest moment, care ne lasă să credem că nu va fi liniște în PSD în acest moment, chiar dacă Justiția va continua să toace. Toți baronii care vor intra în malaxorul Justiției vor fi înlocuiți de alți oameni de acolo. Deocamdată, sistemul nu s-a schimbat cu o cărămidă și sistemul politic din România asta produce, actuala clasă politică. Dacă o schimbăm pe toată, acuma, și punem alții în același sistem, tot asta va da", a mai spus Chirieac la RTV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel