Blestemul pădurii unde a murit Iovan. O biserică se ridică de sub ape

Locul unde și-au găsit moartea pilotul Adrian Iovan și studenta cu lacrimile înghețate pe obraz este considerat de localnici unul al morții. Primarul declara, în urmă cu ceva vreme, că acolo mor, în medie, doi oameni pe an. Mai mult, în acel loc se ridică de sub ape o biserică. 

Ceva mai sus de comuna Horea, prin Pasul Ursoaia, locul unde s-a prăbușit aeronava, se afla lacul de acumulare Beliș Fântânele.

Cu 40 de ani în urmă, comuniștii au inundat satul care se afla pe malul Someșului Cald, pentru a construi o hidrocentrală. Casele au fost dărâmate și reconstruite ceva la deal. Morții au fost scoși, unul cate unul din morminte și mutați. De 40 de ani, biserica veche din piatră se încăpățânează să rămână în picioare și se ridică de sub ape. Bătrânii spun ca locul este blestemat. Ei consideră că morții trebuiau lăsați să-și facă somnul de veci și nu ridicați din mormânt și mutați. Bătrânii mai spun că nu toate mormintele au fost golite, iar cei care au rămas nu se pot odihni în liniște pentru că acum se află sub ape.

"Sporadic, își pierd viața în medie câte doi oameni pe an, din diverse motive. Apa e foarte rece și înainte să te îneci poți să faci stop cardiac”, declara cu ceva vreme în urma primarul Mircea Matis, scrie România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel