Bizar: Care sunt cele 3 zile din an în care mor cei mai mulți oameni

Fenomen derutant, observat de cercetătorii americani, în urma analizării unui mare număr de certificate de deces. Deși nu au o explicație certă, oamenii de știință de Universitatea California - San Diego au concluzionat că rata deceselor din cauze naturale, înregistrate în prima și a doua zi de Crăciun, precum și în ziua de Anul Nou, este mult mai mare, comparativ cu oricare altă zi de din an.

Cifrele sunt valabile pentru toate categoriile de vârstă, exceptând copii, relatează descopera.ro.

Cercetătorii sunt derutați, mai ales că ei au luat în calcul diverse variabile. Astfel, deși se pleca de la premisa că frigul favorizează apariţia stopului cardiac, studiul realizat a reliefat că cele mai mult decese din cauza unei boli cardiace s-au înregistrat în statele mai calde din sud.

De asemenea, nici rata sinuciderilor nu a fost mai mare în cele trei zile, dimpotrivă, chiar mai mică, o situație similară înregistrându-se și la numărulde omucideri.

Extinzându-se cercetarea, oamenii de știință au ajuns la concluzia că nici consumul exagerat de mâncare sau băutură în cele trei zile fatidice pentru oameni nu sunt responsabile pentru numărul mare de decese întâlnit în cele două zile de Crăciun și pe 1 ianuarie, întrucât rata deceselor a crescut în perioada studiată şi în rândul pacienţilor internaţi în spital, al căror consum alimentar era monitorizat cu stricteţe.

Explicații plauzibile ale unui fenomen derutant 

Potrivit conducătorul studiului, dr. David Phillips, o explicație a acestui fenomen bizar, înregistrat în aceleași trei zile din fiecare an, ar putea fi stresul sporit. Constatarea se bazează pe studiul bolnavilor de  Alzheimer, în rândul cărora s-au înregistrat mai multe decese din cauze cardiace, în cele trei zile, cel mai probabil, din cauza schimbărilor de program și a agitației generată de Sărbători.

Însă, un număr mai mare de decese înregistrate în cele trei zile de peste an a fost observat și la celelalte categorii de persoane, nu numai la bolnavii de Alzheimer.

Mult mai plauzibilă este, totuși, ipoteza potrivit căreia cauza reală a creșterii numărului de decese în cele trei zile nominalizate este de fapt disponibilitatea îngrijirilor medicale în această perioadă: pe de-o parte că oamenii evită să meargă la medic în aceste trei zile, pe de altă parte, reducerea personalului medical în zilele de Sărbătoare de la sfârșitul fiecărui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel