Bistriţa-Năsăud: Mediul şi relaţiile internaţionale, domenii cu slab interes din partea ONG-urilor care au cerut finanţări nerambursabile

Protecţia mediului şi relaţiile internaţionale sunt domeniile cu cel mai slab interes dovedit de ONG-urile care au depus proiecte la Primăria Bistriţa în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile, în baza Legii 350/2005, potrivit datelor comunicat de purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Mihai Ruşti.

Asociaţiile, fundaţiile şi persoanele fizice interesate să obţină astfel de finanţări au putut depune proiecte în acest sens până luni, 13 mai. Sesiunea de depunere a proiectelor a început pe 24 aprilie. Bugetul alocat în acest an este de 300.000 lei, la jumătate faţă de anul trecut. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistriţa, până la data limită au fost depuse 43 de proiecte, dintre care doar unul vizează relaţiile internaţionale, iar alte trei sunt la domeniul 'protecţia mediului'.

În schimb, cele mai multe proiecte, 13, au fost depuse la 'cultură', la care se adaugă câte şase la 'social' şi la 'tineret'. Obiectivul prioritar stabilit pentru anul 2019 pentru programul de finanţări nerambursabile este dinamizarea Târgului Mare al Bistriţei, ce urmează să aibă loc în perioada 23 august - 1 septembrie.

Din acest motiv, din bugetul de 300.000 lei, suma de 60.000 lei a fost alocată culturii, urmată de sport, cu un buget de 55.000 lei, şi de social, domeniu pentru care s-au alocat 40.000 lei. Proiectele câştigătoare vor fi aprobate într-o şedinţă de consiliu local ulterioară. Anul trecut, Primăria Bistriţa a organizat trei sesiuni de depunere de proiecte pentru finanţări nerambursabile, în urma cărora au fost selecţionate 49, în valoare totală de 623.000 lei. Potrivit raportului final cu privire la contractele de finanţare nerambursabilă încheiate anul trecut de municipalitate, publicat pe site-ul primăriei, două dintre proiectele declarate câştigătoare nu au mai fost realizate, astfel că suma totală cheltuită a fost de aproximativ 550.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel