Biserica, zguduită de o nouă descoperire

Descoperirea unei mici monede din bronz, datată din secolul I d.Hr., pare să redea adevăratul chip la Mântuitorului.

A devenit o obișnuință ca înainte de Sărbătorile Pascale, Biserica să se afle în prim-planul atenției omenirii. Anul acesta a venit rândul unei monede care ar reda chipul adevărat al lui Iisus Hristos.

De-a lungul vremii,  istoricii s-au contrazis asupra înfăţişării Mântuitorului, dar o monedă străveche care înfăţişează un bărbat cu barbă ar putea rezolva această dezbatere amplă, dezvăluie Mail Online preluat de descoperă.ro.

Datând din  secolul I d. Hr., moneda  ar putea conţine prima imagine cu Iisus Hristos, potrivit sursei citate. Până în prezent, istoricii au crezut că pe monedă se află chipul regelui Manu, conducător al regatului din Mesopotamia, Edessa.

După 30 de ani de cercetări, istoricii sugerează că Manu şi Hristos ar putea fi una şi aceiaşi persoană. Istoricul Ralph Ellis afirmă că descoperirea sa ar putea fi ,,cea mai importantă descoperire din istoria modernă. Istoricul a studiat viaţa ambelor persoane şi consideră că similarităţile dintre cei doi nu reprezintă o coincidenţă.

Ellis susţine că este convins şi ,,nu are niciun dubiu că regele Izas Manu este acelaşi cu regele Iisus Emmanuel. Conform declaraţiilor istoricului, aceasta ar putea fi cea mai exactă imagine a lui Iisus.

[citeste si]

Deşi Iisus este una dintre cele mai pictate figuri din arta vestică, în Biblie nu există nicio descriere fizică a lui. Imaginea bine cunoscută a acestuia cu părul lung şi roba albă ar putea fi o invenţie apărută în secolul VI.

Noile descoperiri fac parte din cartea scrisă de Ellis ,,Iisus, regele din Edessa. Autorul a recunoscut că afirmaţiile sale sunt controversate şi contrazic povestea convenţională a lui Iisus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel