Bicicleta care nu poate fi furată, inventată în Chile - FOTO

Furtul bicicletelor reprezintă o reală problemă, dar un proiect îşi propune să schimbe lucrurile odată cu apariţia primei biciclete care nu poate fi furată.

Trei studenţi din Santiago de Chile care au trăit de prea multe ori experienţa de a le fi furată bicicleta preferată au decis să pună la punct o tehnologie care să facă imposibil furtul, scrie mirror.co.uk.

Un demers mai mult decât îndrăzneţ, dacă ne gândim că deja există sisteme dintre cele mai complicate şi complexe iar, pe de altă parte şi hoţii sunt tot mai meseriaşi.

Yerka Project foloseşte chiar elementele bicicletei, cadrul şi şaua, pentru a o "lega" şi în ideea de a face lucrurile mai simple pentru biciclist, care nu mai trebuie să plimbedupă el nici lanţul şi nici şaua. Principiul e simplu şi la prima vedere pare destul de clar, realizabil şi eficient.

VEZI ȘI: Premieră. Asigurare pentru biciclete, lansată în România

Au mai spus și că obiectivul Yerka Project e să asigure cât mai multe componente şi în acelaşi timp să rezulte o bicicletă de oraş cât mai comodă şi uşor de "plimbat".

Ei au adăugat că lucrează și la un model care să funcționeze cu un cod de siguranță, care să fie introdus de pe smartphone, cu ajutorul bluetooth-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel