Urmărește emisiunea live


Băutura fără alcool care "te îmbată", dar nu provoacă mahmureală. Când va apărea în supermarketuri

Băutura fără alcool care "te îmbată", dar nu provoacă mahmureală. Când va apărea în supermarketuri / Foto: Pixabay, de Dirk Wohlrabe
Băutura fără alcool care "te îmbată", dar nu provoacă mahmureală. Când va apărea în supermarketuri / Foto: Pixabay, de Dirk Wohlrabe

O băutură fără alcool care "te îmbată" fără mahmureală este pregătită pentru a fi vândută în supermarketuri.

O nouă băutură revoluționară fără alcool ar putea fi lansată în curând pe piață. Băutura provoacă senzația de "amețeală" specifică alcoolului, dar fără efecte negative, ceea ce ar putea face ca mahmureala să devină un lucru de domeniul trecutului.  

Produsul este o creație a profesorului David Nutt, fost consilier guvernamental pe probleme de droguri din Marea Britanie și ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor până în 2025, scrie Daily Star.

"Va avea un efect asemănător cu cel al unui pahar de vin"

"Presupunând că nu ești un băutor înrăit și că nu ți-ai de-sensibilizat receptorii cerebrali, atunci va avea un efect asemănător cu cel al unui pahar de vin. Este un efect de relaxare, dar nu ești somnoros și nu adormi, ci doar te simți un pic răcorit. Oricât de mult ai lua, nu vei obține un efect mai mare, ci un efect mai îndelungat", a spus fostul consilier guvernamental pe probleme de droguri, profesorul David Nutt.

Și partea importantă, spune el, este că "nu va provoca mahmureală".

Băutura își face efectul în 15 minute

Cercetătorul de la Imperial College din Londra spune că alcoolul sintetic este ca o băutură spirtoasă fără aromă, care poate fi combinată cu alte lichide și care are nevoie de 15 minute pentru a-și face efectul.

Profesorul Nutt susține că băutura revoluționară este mult mai sigură și nu este dăunătoare. Totuși, el recomandă ca oamenii care o consumă să nu se urce la volan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel