Partidul Mișcarea Populară, marea diferență. Ce-l individualizează

basescu miscarea populara
basescu miscarea populara

Fundația Mișcarea Populară a fost cunoscută, încă de când președintele Traian Băsescu a spus "Adio, PDL!", drept "fundația președintelui". În urmă cu aproape o săptămână s-a transformat în partid. Blogary scrie că PMP s-a născut cu o diferență majoră față de celelalte partide: "Este partidul lui Traian Băsescu".

"Este singurul partid al lui Traian Băsescu. Toți cei care au pus pe picioare Fundația Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară sînt apropiați ai lui Băsescu. După ce va pleca de la Cotroceni, Traian Băsescu va intra în Fundația Mișcarea Populară, posibil și în partid. Partidul Mișcarea Populară s-a născut ca reacție la trădarea lui Băsescu de către PDL", scrie Mirel-Valentin Axinte, pe Blogary.

Blaga vs. Băsescu

Site-ul citat mai subliniază că PDL a avut mereu o componentă antibăsistă, care ar fi fost "ținută la respect". Lupta PDL vs. Traian Băsescu ar fi fost, în realitate, o luptă Vasile Blaga vs. Traian Băsescu și când Blaga a câștigat președinția partidului, Băsescu a spus "Adio". PMP ar asigura continuarea acțiunilor lui Băsescu.

Inamici vs. Suporteri

Mirel-Valentin Axinte, fondatorul Blogary, mai scrie că "Inamicii așteaptă de la Mișcarea Populară să fie un partid altfel, care să nu-i calce pe ceilalți pe bombeu. (...) Suporterii, însă, așteaptă să fie continuatorul lui Băsescu și să-și respecte numele, că nu degeaba îi zice Mișcarea Populară, să se miște, chiar și ca un elefant în sufragerie, să fie viu și popular, să taie nodul gordian. Dacă Mișcarea Populară se revendică de la Băsescu, atunci mă aștept să fie un partid agresiv, cu inițiativă, energic, dintr-o bucată, care să-și ia cizmele de cauciuc și să iasă din ședință. Și un partid căruia să nu-i fie frică de popor. Poporul nu mușcă,  nu ia vopseaua, nici nu strică apretul la domn".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel