"Baronii" PSD mizează pe Ponta. Planul Geoană-Vanghelie, îngropat

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene România (UNCJR), Marian Oprișan, spulberă zvonurile conform cărora vrea debarcarea lui Victor Ponta. Oprișan spune că Ponta este singura soluție pentru conducerea PSD și crede că Mircea Geoană, un pretendent la șefia partidului, ar trebuie să se retragă din politică.

Oprișan a declarat, în ediția de miercuri a emisiunii "Jocuri de Putere", că în mod "categoric" nu-i va cere demisia lui Ponta în reuniunile forurilor de conducere.

"Nu are motive să demisioneze. Victor Ponta nu e de capul lui acolo. Pe el l-au trimis Parlamentul României, PSD și cetățenii României când au votat în 2012 (...)

Ca șef al guvernului am încredere absolută în Victor Ponta. Ca șef al PSD, îi înțeleg foarte mult tristețea și prin cea a trecut, trebuie să se aplece mai mult către o consultare mai largă și împreună să luăm deciziile cele mai bune pentru cetățenii României, în primul rând, și apoi pentru PSD", a spus Oprișan.

Vanghelie și Geoană, în impas

Oprișan nu dă nicio șansă planului Geoană-Vanghelie de a scinda PSD și precizează că senatorul nu poate candida la șefia partidului pentru că a fost exclus.

"Da, am votat pentru excluderea d-lui Geoană (...) Mircea Geoană e un politician care, chiar dacă a fost președinte PSD, nu a reușit să se desprindă de diplomația aia mincinoasă. Eu îi spun cu toată prietenia: nu se pricepe la politică. Și când nu te pricepi la politică, mai bine stai în zona tehnocrată", a afirmat Oprișan.

Cătălin Ivan, după apelul lui Mazăre: Ponta și-a depus mandatul

Într-un interviu acordat de asemenea miercuri seară, la TVR 1, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus că Marian Vanghelie și Mircea Geoană dau semne că vor să se întoarcă în PSD.

"Prima dată au ieşit şi au spus că vor face un nou partid. Au văzut că nu vine nimeni după ei și au înţeles că de fapt tot PSD rămâne singurul partid stabil, serios, din România. Acum am văzut că vor să vină înapoi. L-am auzit pe domnul Geoană că vrea să fie preşedintele PSD. E foarte greu să comentezi o asemenea afirmaţie când, ca să fii preşedintele unui partid, trebuie să fii şi membrul partidului respectiv", a spus Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel