Barna, despre Dorneanu (CCR): Îl bănuiește cineva de altceva decât de susținător al PSD?

Facebook - Dan Barna
Facebook - Dan Barna

Dan Barna îi urmează exemplul lui Stelian Ion și acuză CCR-ul. 

Cosmin Prelipceanu a ridicat problema CCR într-o discuție televizată cu Dan Barna, 

”Din păcate, ultimele decizii din ultimii ani confirmă că o parte dintre actualii judecători de la CCR sunt foști potentați lideri de partid ai PSD, adică nu e vreo taină, nu-i vreo surpriză, nu e ca și cum punem o etichetă. E foarte clar.  Pe domnul Dorneanu îl bănuiește cineva de altceva decât de calitatea de susținător al PSD-ului?”, a afirmat  vicepremierul Dan Barna.

”E bine că e așa?”, a întrebat Cosmin Prelipceanu. 

”Nu e bine că e așa, evident că nu e bine că e așa. Am avut o inițiativă legislativă acum, înainte să fiu la guvernare legată tocmai de condiționarea calității de membru la CCR de un număr mare de ani în care să nu fi fost membru de partid... adică sunt anumite criterii care ar trebui schimbate și astfel de discuții ar trebui să existe în societate, legate de cum te asiguri că la CCR ai oameni de o integritate profesională și morală înaltă”, a adăugat Dan Barna. 

Ministrul Stelian Ion, taxat de CSM după ce a criticat CCR

CCR a admis sesizarea ÎCCJ privind neconstituţionalitatea legii care scade vârsta de intrare în DNA şi DIICOT de la 10 la 7 ani. Ministrul Stelian Ion a criticat decizia CCR, astfel că Secţia pentru Judecători din cadrul CSM a reacţionat şi a criticat atitudinea ministrului Justiţiei. 

"Secția pentru judecători ia act de decizia Curții Constituționale a României de astăzi, 14 iulie 2021, care reprezintă o validare a punctului de vedere exprimat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin avizul negativ emis, aviz susţinut şi prin memoriul Amicus curiae transmis instanței de contencios constituțional. Avizul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost ignorat, din nou, de inițiatorii legii, procedeu amplu contestat în alte perioade de către aceiași inițiatori, printre care şi ministrul actual al justiției.

Soluţia adoptată de Curtea Constituţională a curmat intenţia de a adânci noi inechități în magistratură din perspectiva carierei profesionale.

Consecvenţi principiilor afirmate de-a lungul timpului, membrii Secţiei pentru judecători reafirmă că temeinica pregătire profesională, specializarea reală şi experienţa profesională dobândită în decursul carierei reprezintă garanţii puternice apte să preîntâmpine erori şi să împiedice încălcări ale legii de către autoritățile judiciare în privinţa prezumţiei de nevinovăţie, a dreptului la apărare, a libertăţii individuale, a demnităţii umane, a vieţii private", transmite Secţia pentru Judecători a CSM.

Vezi mai mult aici: CSM îl critică pe Stelian Ion după ultima decizie a CCR. "Veritabile atacuri la adresa judecătorilor instanţei supreme"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel