Barna, atac la preşedintele Iohannis: Alibi pentru a continua cu PSD. Vom pierde zile, săptămâni...

Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna

Deputatul USR Dan Barna, fost preşedinte al partidului şi fost vicepremier în Guvernul condus de Florin Cîţu, lansează un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după decizia acestuia de a convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare.

„Este mai degrabă o săptămână lungă, pentru că în România criza sanitară și criza prețurilor afectează fiecare familie din această țară. Termenul acordat de președinte pentru a începe consultările, de abia săptămâna viitoare, este destul de lung, mai ales că nu există un cadru de consultări alternativ celui prevăzut de legea fundamentală”, a declarat Barna, la Europa FM.

Acesta îl acuză pe preşedinte că împinge criza într-un scenariu în care se va construi alibi-ul pentru ca PNL să continue guvernarea cu PSD. 

„Dacă se intră în scenariul pe care îl văd în împins, în care trebuie să se contruiască un alibi pentru a continua cu PSD, atunci da, vom pierde niște zile, niște săptămâni, pentru un non-rezultat”, explică Barna.

Acesta a mai spus şi că "singura coaliție care să treacă România prin criză este PNL-USR-UDMR”, dar şi că speră ca şi președintele Iohannis să înţeleagă că „Florin Cîțu a fost roata stricată”.

Iohannis i-a criticat şi el pe cei de la USR 

„Am constatat, ieri, în Parlament, un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului Florin Cîțu. Și dumneavoastră ați putut să observați, după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune, au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărâmat un Guvern și habar nu au ce se întâmplă după aceea, deci nu vin la consultări. 

Alții au țopăit pe acolo spunând că vor să suspende președintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea președintelui în relația dintre partide, dar cu siguranță ar crea circ și, probabil, despre asta vorbim, vor doar circ. Alții au venit în fața microfoanelor cu texte ca și cum acum, prima dată, s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliția și au dus la căderea Guvernului. Eu cred că e nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ“, a precizat președintele Iohannis.

VEZI Iohannis, răspuns după ce a fost întrebat dacă Florin Cîțu mai poate fi premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel