Bangkok se scufundă în medie cu zece milimetri pe an

Oamenii de știință au avertizat că unul dintre cele mai cunoscute orașe ale lumii se scufundă câte zece milimetri pe an ca urmare a eroziunii solului, a construirii fără control și a creșterii nivelului apei mării, a informat vineri presa locală, relatează EFE.

Sujarit Khoonthanakulwong, șef al departamentului de inginerie al Universității Chulalongkorn, a avertizat că, peste 30 sau 50 de ani, Bangkok, capitala Thailandei, ar putea fi acoperită de apă dacă nu se aplică măsuri stricte de frânare a eroziunii.

Într-un seminar desfășurat la Bangkok, experții au semnalat că unele zone ale orașului, precum bulevardul Ramkhamhaeng, se scufundă cu până la un centimetru pe an, potrivit ziarului 'Bangkok Post'.

Eroziunea zonei de coastă și creșterea nivelului mării au înghițit porțiuni de coastă în Samut Sakhon și Samut Prakan, provincii învecinate cu Bangkok, unde autoritățile încearcă să combată această tendință prin refacerea mangrovelor.

Autoritățile din Bangkok au precizat că măsurile pentru frânarea scufundării orașului includ limitarea construcțiilor în zonele care pot fi ușor inundate și construirea de canale de drenaj în jurul râului Chao Phraya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel