Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNŢCD

pavelescu, moisescu
pavelescu, moisescu

Aurelian Pavelescu a fost reales președinte al  PNŢCD în cadrul Congresului extraordinar al partidului organizat, sâmbătă, la Opera Naţională. Pavelescu a fost reconfirmat, alături de o nouă echipă formată din 46 de persoane.

Biroul Naţional de conducere al PNŢCD cuprinde, pe lângă funcţia de preşedinte, un prim-vicepreşedinte, în persoana lui Vlad Moisescu, preşedintele CNC - Alexandru Ştefănescu, secretarul general - Ioan Mihăilă, dar şi 43 de vicepreşedinţi.

 Între cei 43 de vicepreşedinţi se află Diana Tuşa, din cadrul Iniţiativei România Liberală, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar şi fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu.

 Aurelian Pavelescu a prezentat în cadrul Congresului moţiunea sa, intitulată "Renaştem pentru România ta", în care vorbeşte despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esenţă liberală, care are în centru interesele economice ale românilor, care presupune stimularea iniţiativei private, încurajarea întreprinzătorilor şi a liber-profesioniştilor, dar şi valorificarea resurselor naturale şi umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor şi nu ale statului sau ale altcuiva.

 Potrivit documentului, PNŢCD pledează pentru reducerea impozitării directe, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 10 procente şi reducerea TVA| la nivel iniţial, de 19%. În virtutea tradiţiei sale istorice, PNŢCD îşi conturează programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii şi industriei alimentare. Moţiunea liderului PNŢCD mai menţionează descentralizarea şi regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiarităţii, dublat de transferul de resursă financiară de la autorităţile centrale către autorităţile locale.

Pavelescu subliniază faptul că PNŢCD este şi va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unităţii naţionale a românilor şi, nu în ultimul rând, al unificării dreptei româneşti în jurul valorilor, principiilor şi politicilor.

 În discursul său în cadrul congresului, înaintea votului, Vlad Moisescu a spus că românii de dreapta vor o soluţie politică nouă, construită altfel decât partidele politice actuale: deschisă, onestă, apropiată de interesele lor.

Deputatul Diana Tuşa a declarat, la rândul său, că acest partid este opţiunea românilor dezamăgiţi de cei care se clamează a fi de dreapta, a fi liberali, "dar care se bălăcesc în oportunism şi populism".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel