Condițiile UDMR pentru noul Guvern. Attila Korodi: Prim-ministru PNL, abia a treia opțiune!

Liderul deputaților UDMR, Atilla Korodi, a explicat ce dorește partidul său de la o nouă guvernare.

Atilla Korodi a explicat la Realitatea Tv, luni după amiaza, ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis și care au fost condițiile puse de UDMR pentru a susține un nou Guvern:

”A fost o consultare cu președintele României, dar guvernului PNL, dacă se formează, nu-i vom da un cec în alb. Vom avea probabil discuții cu liberalii într-un sistem instituțional. Președintelui României i-am transmis că, pentru noi, prima opțiune ar fi un premier de la UDMR cu Guvern politic, a doua opțiune un premier din zona financiar bancară, BNR, cu un guvern politic și abia a treia opțiune ar fi un Guvern PNL cu un prim-ministru PNL”, a spus Atilla Korodi.

”Noi credem că acest nou guvern trebuie să se ocupe de administrarea țării, a avea o închidere bugetară corectă anul acesta, de a avea un buget nou foarte bun pentru anul viitor și nu de a schimba sisteme, de a face reforme utilizând Ordonanțe de Urgență. Suntem deschiși în a susține și această formă daca Iohannis îl nominalizează pe Orban. Noi avem 3-4 colegi care pot să facă această activitate”,  mai spus Atilla Korodi, fără a nominaliza pe cineva de la partidul său, precizând că lista este la șeful său de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel