Apocalipsa, tot mai aproape. Presimțirea sumbră a Papei Francisc

Papa Francisc a făcut referire la anumite "presimţiri", că nu va rămâne mult timp în poziţia de lider la Bisericii Catolice, lăsând de înţeles că poate urma paşii Papei Benedict, care s-a retras, sau mai rău - să moară, scrie wnd.com.

În 2014 spunea că va fi Papă "puţin timp, doi sau trei ani, după care mă voi duce în casa Tatălui".

A repetat ideea şi mai târziu, într-un interviu pentru o televiziune mexicană. "Presimt că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani, poate chiar doi sau trei. Doi s-au scurs deja. E o senzaţie ciudată. Simt că Dumnezeu m-a pus aici pentru puţin timp".

Au apărut astfel voci care se întreabă dacă nu cumva profeţiile episcopului irlandez Sf. Malachy, din secolul 12, nu îl vizează chiar pe Papa Francisc, care ar putea fi "ultimul papă".

Declarațiile Papei a atras atenția scriitorului Tom Horn, coautor cu Chris Putnam al volumului “Petrus Romanus: The Final Pope is Here,”  acesta fiind  convins că Francisc se teme că va fi asasinat. Şi bănuieşte şi de către cine.

Citește și: Papa Francisc, propunere istorică: Paștele, sărbătorit în aceeași zi de catolici și ortodocși

"Papa a reacţionat către ameninţarea ISIS. Ei se conduc după Hadith, acolo unde totul culminează cu războiul împotriva armatelor Romei".

Horn a amintit şi de "al treilea secret al Fatima", o profeţie apocaliptică ce spune că papa va fi asasinat de un grup de soldaţi, în mijlocul unor prelaţi şi credincioşi catolici. Biserica Catolică este de părere că această profeţie se referă la încercarea de asasinat al Papei Ioan Paul al II-lea.

În  "Dabiq", revista oficiala a ISIS apărută în 2014, se  arată un steag ISIS care flutură  peste obeliscul din centrul Pieței  San Pietro din Vatican.

Numele revistei este luat de la orașul Dabiq din nordul Siriei,oraș care este menționat într-un Hadith despre Armageddon.  În conformitate cu această tradiție, Dabiq este locul unde armatele musulmane și cele creștine armatele se vor confrunta în cele din urmă.

Tom Horn mai crede că, în condiţiile acestea, ne apropiem cu pasi repezi de ceea ce a fost descris ca fiind Apocalipsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel