Anunț uimitor despre conținutul unei sticle de bere veche de 120 de ani

O sticlă de bere aproape la fel de veche ca și Canada a fost descoperită toamna trecută în golful Halifax (estul țării) și conține bere ce poate fi încă băută, a anunțat joi un cercetător care a gustat conținutul. 

Sticla, aproape plină, care aparținea braseriei 'Alexander Keith', a fost recuperată de scafandri în adâncul Atlanticului în noiembrie anul trecut, informează AFP, potrivit Agerpres. 

"Pentru a determina vechimea sticlei am făcut teste asupra structurii sale și ne-am bzat pe înscrierile de pe dop", a declarat pentru AFP profesorul Andrew MacIntosh, care a condus cercetările la universitatea Dalhousie din Halifax.

Testele au indicat că pH lichidului era încă scăzut și conține alcool care nu este toxic, a declarat el. "Berea nu era bună la gust dar este o oportunitate care se prezintă o dată în viață", a spus MacIntosh, care este specialist în fermentație și care a gustat din băutură.

"Avea gust de sulf. Și se simțea un miros de ars și un iz de lemn de butoi. Pe cerul gurii, rămânea un gust de mentă ce putea proveni de la azot dar și un gust sărat și puțin amărui", a precizat specialistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel