Antonescu, învins de Iohannis. Cum se va numi noul partid ”PNL-PDL”

Liberalul Crin Antonescu a pierdut meciul cu președintele PNL, Klaus Iohannis. Grupul primarului din Sibiu a făcut deja cărțile în partid: Iohannis va fi prezidențiabilul PNL. Decizia vine la pachet cu un risc semnificativ, dar cu un avantaj pe palierul colaborării cu PDL.

Liberalii admit, spun surse din PNL, că o problemă spinoasă va fi opoziția Bisericii Ortodoxe, de care se va lovi luteranul Iohannis în drumul spre Cotroceni. Însă baronii PNL-ul sunt gata să-și asume acest risc doar pentru a scăpa de Crin Antonescu. Oameni care au pus umărul la răsturnarea lui Antonescu după alegerile europarlamentare, și care acum stau de-a dreapta și de-a stânga lui Iohannis, trag pentru a duce la bun sfârșit misiunea "eliminarea lui Crin".

Pentru a justifica alegerea lui Iohannis în detrimentul lui Crin Antonescu au un singur argument: urgentarea fuziunii PNL - PDL. Iohannis nu e apăsat de trecutul recent, când Antonescu a atacat dur lideri PDL. De asemenea, în campania electorală, Antonescu ar fi avut de dat explicații pentru că defilează cu cei pe care îi acuza de toate relele, în urmă cu un an.

Numele noului partid: PNL

Surse implicate în negocierile dintre cele două partide au declarat pentru DC News că partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi Partidul Național Liberal (PNL). Pedeliștii renunță la un nume, pe care l-au mai schimbat de trei ori, ca să meargă mai repede procesul de fuziune și, pe de altă parte, ca să șteargă amintirea mandatului Emil Boc. Totuși, decizia de a păstra numele PNL nu va fi încă anunțată.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marți, după ședința Delegației Permanente, doar că partidul său va face public luni numele candidatului la alegerile prezidențiale. "S-a decis convocarea Congresului extraordinar pentru data de 26 iulie, ora 12,00, în Parlament, cu două puncte pe ordinea de zi: aprobarea statutului noului partid care se va realiza din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic pentru aceeaşi fuziune. În acest fel, pe 26 iulie se va încheia procedura de decizie politică", a spus Iohannis.

Strategia PNL la Delegația Permanentă: Adio USL, sondajele mai așteaptă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel