Antonescu: ce implicații are decizia instanței pentru Iohannis

Fostul președintele al PNL, Crin Antonescu, a subliniat că edilul Klaus Iohannis a fost ales în mod democratic la conducerea Partidului Național Liberal, candidatura sa la Președinție fiind o certitudine, chiar dacă nu va fi președinte al liberalilor.

„Eu am demisionat de la conducerea PNL, s-a organizat un congres, în conformitate cu toate legile. Lui Klaus Iohannis i s-a acordat derogare, am prezidat eu însumi congresul. A fost ales președinte al PNL, suntem doar în terenul unor chestiuni formale, juridice”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului PNL. Cele mai importante amendamente prevedeau afilierea PNL la PPE și o derogare de vechime primită de Iohannis pentru a putea candida la șefia PNL.

Crin Antonescu este de părere că acest episod va fi speculat de contracandidații la prezidențiale, însă nu va exista nicio consecință pentru Klaus Iohannis. „Contracandidații cu asta se ocupă, sigur că vor specula. În ceea ce privește candidatura la președinție nu există nicio consecință. Președinte sau nu al partidului, Klaus Iohannis poate candida", a mai spus Iohannis.

Chirieac: Se deschide lupta pentru putere în PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel