ANM, vreme august. Elena Mateescu: Atenţie deosebită în următoarele 48 de ore!

Elena Mateescu
Elena Mateescu

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a spus, joi seară, la Antena 3, că, în ultimele ore, meteorologii au emis 15 avertizări de tip nowcasting, dintre zece au fost de cod roşu de vijelii.

„A intrat astăzi în vigoare şi va fi în vigoare până mâine dimineaţă, la ora 06.00, un cod portocaliu de vijelii. Anticipam încă de aseară că vom emite o astfel de avertizare şi va fi amendat de coduri roşii de tip nowcasting pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice accentuate la nivel local. Până la această oră, avem zece avertizări emise, iar acum sunt în vigoare trei astfel de coduri roşii pentru zone din Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Covasna şi Braşov. Vorbim de vijelii puternice, care, la rafală, să înregistreze viteze mai mari de 80-100 de km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină de medii şi mari dimensiuni şi cantităţi de apă care pot depăşi 40-60 de l/mp”, a spus, joi seară, Elena Mateescu, director ANM.

VEZI ȘI: SMS primit de Gâdea: ”E iadul pe pământ!” Imagini înfricoșătoare!

Mateescu: Atenţie deosebită în următoarele 48 de ore

„Este valabil codul portocaliu pentru aproape toată ţara şi nu în ultimul rând informarea meteorologică despre care vorbeam, până sâmbătă dimineaţă, pentru că, dacă astăzi sistemele noroase deja sunt prezente în partea de vest - Banat, Crişana, Maramureş, cu deplasare în această noapte în Transilvania, Oltenia, Moldova şi Muntenia, mâine vor fi de interes în special în Oltenia, nordul Munteniei, dar şi în Dobrogea. Aşadar, atenţie deosebită în următoarele 48 de ore, până sâmbătă dimineaţă”, a spus Elena Mateescu.

Cum va fi vremea vineri

„Mâine (n.r. vineri, 6 august), vremea va deveni instabilă în aproape toată ţara, dar cu precădere în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova, unde vor fi vijelii puternice", a mai spus Elena Mateescu, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea, „Sinteza Zilei”.

VEZI ȘI: Moment uimitor pentru scriitorul Ştefan Mitroi în Spania: În ce lume suntem?! Când o să văd așa și la noi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel