SMS primit de Gâdea: ”E iadul pe pământ!” Imagini înfricoșătoare!

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

„E iadul pe pământ”, i-a transmis Cristi Popovici lui Mihai Gâdea. 

„Breaking news! Colegul meu Cristi Popovici îmi trimite un mesaj și spune: Aici e iadul pe pământ! Imaginile din Atena sunt, pur și simplu, înfricoșătoare! Calitatea aerului s-a deteriorat în Grecia din cauza multiplelor incendii”, a spus Mihai Gâdea, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

Cristi Popovici se află în zonele afectate. „Suntem pe o autostradă din partea de est a Atenei. Traficul este blocat. Nu se mai permite accesul nimănui către Atena. Incendiile au reizbucnit astăzi, după ce, în urmă cu trei zile, autoritățile reușiseră să le stingă. Astăzi, când făceam reportaj pe o insulă, am primit mesaj RO-ALERT pe telefon, prin care eram anunțați și de dezastrul care se apropie de Atena. Niciodată în istoria modernă a Greciei nu s-a mai întâmplat așa ceva. Sunt temperaturi de peste 45 de grade! Se întâmplă asta de două, trei săptămâni. Vorbeai bine de calitatea aerului, efectiv te sufoci!”, a spus Cristi Popovici într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

Imagini difuzate la Antena 3:

2. -imagine fara descriere- (cristi_popovici_atena_imagini_29271900.jpg)

3. -imagine fara descriere- (cristi_popovici_atena_incendii_19358200.jpg)

România trimite peste 100 de pompieri și 23 de autospeciale în Grecia

România trimite vineri în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne și un centru de comandă.

„Mai multe țări au solicitat sprijin - Turcia, Italia, Frața, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian și terestru. Aici depinde ce acceptă țările care sunt afectate. Azi, după discuții cu colegii de la Protecția civilă elenă și Protecția civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care șase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenție, patru microbuze”, a spus Raed Arafat.

„După ce a venit acceptul s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. (...) Propunerea este pentru asistență de zece zile, cu posibilitate de prelungire. (...) Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”, a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel